138 dages ventetid er ovre. Endelig er han tilbage.

Den danske Tour de France-vinder Jonas Vingegaard sætter sig torsdag i sadlen og kører sæsonens første cykelløb.

Mesteren indtager den lille scene i det spanske etapeløb O Gran Camiño, og Jumbo-Visma-teamet er mødt op for at høste nye triumfer langs pilgrimsruten:

»Vi kommer til at give den fuld gas her,« siger Jumbo-Visma-sportsdirektør Robert Wagner til WielerFlits og fortsætter:

»Som hold har vi en række store mål. O Gran Camiño er ikke et af dem, men vi vil gøre alt for at vinde en etape – forhåbentlig flere – og også gå efter det samlede klassement. Og så handler det om at køre Jonas en smule bedre frem mod Paris-Nice.«

Sportsdirektøren kalder det firedages etapeløbs parcours for en »hård rute« – en perfekt optakt for at finpudse formen frem mod det Mini-Tour de France, der venter i Paris-Nice i begyndelsen af marts.

Jonas Vingegaard er ENDELIG tilbage i sadlen.
Jonas Vingegaard er ENDELIG tilbage i sadlen. Foto: MARCO BERTORELLO
Vis mere

Her støder Jonas Vingegaard sammen med sin ærkerival Tadej Pogacar, og derfor møder danskeren op i noget nær topform.

»Jonas har leveret godt på højdetræningslejr, og han er meget velforberedt. Forhåbentlig kan vi sætte prikken over i'et her. Hvis han skal skinne igennem og være på 100 procent til Paris-Nice, kræver det, at han er 98 procent klar allerede,« siger Robert Wagner.

Optakten til comebacket blev en smule dramatisk, da Jonas Vingegaard tirsdag aften måtte haste til Malaga og sin familie på grund af 'private årsager'. Læs mere om det her.

B.T. dækker Jonas Vingegaard tæt i O Gran Camiño – få dommen over danskerens indsats på Bt.dk klokken 15.15.