Fusk med BF Copenhagens regnskaber blev straffet i retten.

Peter Kjøller, tidligere direktør i basketklubben BF Copenhagen, er blevet idømt ni måneders betinget fængsel og 150 timers samfundstjeneste for dokumentfalsk og bedrageri.

»Dommen svarer til det, som jeg havde forventet,« siger politiassessor Helle Giersing.

»Peter Kjøller ønsker ikke at anke,« siger hans beskikkede forsvarer, Rasmus Anberg, der ikke havde sin klient med i retten.

Sagen tog sin begyndelse i oktober 2003, da BF Copenhagen indgav konkursbegæring. Advarselslamperne havde været tændt i et stykke tid, men det var først efter værtsskabet af en international basketgalla, at det gik op for bestyrelsen, at Peter Kjøller havde forfalsket adskillige dokumenter for at få regnskabet til at hænge sammen.

Blandt andet havde han fremlagt sponsorkontrakter med Lego, Falck og Carlsberg, der var det pure opspind og uretmæssigt hævet 582.000 kroner på en konto i Amagerbanken.

Efter kort tid under jorden gik Peter Kjøller til bekendelse, så sagen blev afgjort som en tilståelsessag, hvor det ikke var nødvendigt for anklagemyndigheden at fremlægge beviser.

Det samlede konkursbo er foreløbig opgjort til 9,3 millioner, men selv om Peter Kjøller nu har fået dom for sit bedrag, hjælper det ikke kreditorerne. Den tidligere direktør er erklæret personlig konkurs.

BF Copenhagen var landets suverænt bedste klub og regerende mestre hos både damer og herrer, da ballonen sprang, og i Danmarks Basketball-Forbund er man glade for det punktum, som retssagen forhåbentlig er.

»Hele sporten mistede troværdighed. Det gjorde ondt på alle. Det er en sag, som vi gerne vil glemme, og jeg synes, at dansk basket nu igen er på vej frem,« siger generalsekretær Birgitte Melbye.

Det har ikke været muligt at få Peter Kjøllers kommentar til dommen.

chh@bt.dk