Lørdag lykkedes det for Jens Opstrup fra Stadil og Kaj Østergaard og Tommy Henriksen begge fra Ulfborg at fange en mårhund levende.

Men de tre måtte knokle hårdt i timevis i Vollerum Enge mellem Stadil Fjord og Veststadil Fjord, inden mårhunden var lukket inde i en hundekasse. Trioen var på rævejagt, hvor de besøgte flere rævegrave.

To en halv times ventetid

- Vi kom til en naturgrav på kanten af en grøft. I sneen kunne vi se, at der var masser af aktivitet omkring graven, og Tommys hund Jack smuttede hurtigt ned i graven. Vi kunne høre hunden en gang imellem, men ellers skete der intet. Vi ventede og ventede, og vi begyndte at snakke om, at det måske tog tid, fordi det var en mårhund, der var i graven, fortæller Jens Opstrup til Dagbladet Ringkøbing/Skjern. De tre kunne kun vente. De ønskede bare, hunden ville komme op, så de kunne få fat i den lille terrier. - Pludselig kom både mårhund og Jack op af graven. De løb langs grøftekanten, men der var kun en meter mellem dem, så jeg turde ikke skyde af frygt for at ramme Jack. De to nåede at løbe omkring 50 meter langs grøftekanten, inden mårhunden pludselig hoppede rundt. Nu var der plads til skud, og jeg skød efter den. Men mårhunden smuttede i en anden naturgrav, fortæller Jens Opstrup.

Så blev der gravet

Jægerne fik fat i hunden, og så besluttede de sig for at grave mårhunden ud. - Vi havde skovle med i bilen, så vi begyndte at grave. Men det var i leret jord, som var godt frossen, så det var nærmest umuligt. Derfor fik vi fat i en rendegraver, fortæller Jens Opstrup. Med rendegraveren blev rævegravens gang fulgt ti meter ud i en mark. Det var hårdt arbejde, for jægerne brugte også deres egne skovle.

Greb mårhunden i nakkeskindet

- Pludselig kunne vi mærke noget blødt under en af skovlene. Tommy Henriksen fik så fat i mårhundens nakkeskind, og det lykkedes os at få den smidt ind i hundens transportkasse. Det var godt nok spændende, fortæller Jens Opstrup. Mårhunden blev transporteret til Ulfborg, hvor den søndag blev overdraget til Skov- og Naturstyrelsen. - Det er lige det her, vi har gået og ventet på. Hvis alt går efter planen, skal mårhunden nu steriliseres og udstyres med en radiosender, inden den sættes tilbage i naturen, hvor mårhunden så forhåbentligt kan være med til at lokalisere andre af de uønskede mårhunde, siger vildtkonsulent Jens Henrik Jakobsen til Dagbladet Ringkøbing/Skjern. Nu får de tre jægere 1000 kroner for at have leveret en mårhund. - De penge har de virkelig fortjent, sådan som de har knoklet for sagen, siger den glade giver fra vindafkast.dk, Jørgen Axelsen. Søndag blev der skudt endnu en mårhund, og det lykkedes også at fange en levende mårhund i en hjemmelavet fælde. Se det sjældne tv-klip her på Dagbladets hjemmeside