Kun mellem 64 og 76 delfiner tilbage i Mekong-floden på grund af forurening siger Verdensnaturfonden.

Forurening i det sydøstlige Asiens Mekong flod har medført, at ferskvandsdelfiner i Cambodja og Laos er på randen af udryddelse, viser en ny rapport fra Verdensnaturfonden (WWF). Rapporten er blevet voldsomt kritiseret af regeringen i Cambodja, der afviser forskernes tal.

WWF siger, at der kun er mellem 64 og 76 af delfinerne tilbage i Mekong på grund af store mængder af pesticider, kviksølv og andre kemikalier, der er blevet fundet i over 50 unge døde delfiner siden 2003. Organisationen har iværksat en undersøgelse for at få klarlagt, hvordan forureningen er sket i floden, som flyder gennem Cambodja, Laos, Myanmar, Thailand, Vietnam og det sydlige Kina.

Ifølge Cambodjas regering er der mellem 150 og 160 delfiner tilbage i Mekong, og de beskylder WWF for at have udarbejdet rapporten på baggrund af upålidelige researchmetoder.

- Det er et stort problem, WWF burde forlade Cambodja, siger lederen af den særlige kommission, der skal sikre delfinernes overlevelse i Mekong, Touch Seang Tana.

WWF mener, at de høje koncentrationer af kviksølv i de døde delfiner stammer fra guldmineaktiviteter. Tidligere har der været tusindvis af delfiner i floden, men både illegalt fiskeri og borgerkrigen i Cambodja gjorde store indhug i bestanden.

Mekong-flodens Irrawaddy delfiner, der lever i en 190 kilometer lang strækning i Cambodia og Laos, har været anset for stærkt udrydningstruet siden 2004.

/ritzau/