KØB PLUS!

Atomtrussel: Sådan vil Nordkorea ramme USA

NORDKOREA: Nordkorea planlægger at foretage en tredje atomprøvesprængning og opsende flere langtrækkende raketter. Og fjenden hedder USA. Det oplyser landets forsvarskommission torsdag via det statslige nyhedsbureau KCNA, skriver CNN.

- Vi vil ikke lægge skjul på det faktum, at de forskellige satellitter og langtrækkende raketter, som vi vil affyre, samt den atomprøvesprængning, vi vil foretage, er rettet mod USA, udtaler landets øverste militære organ via KCNA.

Ifølge forsvarskommissionen vil Nordkorea begå en »all-out«-handling, der vil være rettet mod USA, »det koreanske folks svorne fjerne.«

Nordkoreas offensive udmelding kommer efter, at FNs Sikkerhedsråd tirsdag fordømte Nordkoreas raketopsendelse i december og strammede sanktionerne mod landet ved blandt andet at indføre rejserestriktioner for flere personer i landets elite samt indefryse aktiver for nordkoreanske virksomheder, der er engageret i udvikling af langtrækkende missilteknologi.

Nordkorea, der ofte udsteder krigeriske erklæringer i de statslige medier, afviser igen torsdag FNs resolution, skriver CNN.

Kort før den nordkoreanske udmelding oplyste Washington, at man håbede, at Pyongyang ikke ville udføre endnu en atomprøvesprængning.

- Det ville være en fejltagelse og en forspildt mulighed, hvis de skulle gøre det, sagde USAs særlige udsending i Nordkorea, Glyn Davies.

Nordkorea har tidligere foretaget to atomprøvesprængninger i 2006 og 2009.

Hvad mener du?
Deltag i debatten herunder.

Din kommentar

Kommentarer

En opblæst nar

Skrevet af svend, Onsdag den 27. februar 2013, 13:31

Billedet af den fede dreng, undskyld Nordkoreas nye leder, tyder på at der er rigelig med mad i denne ellers ganske modbydelige stat.

Det er nok også årsagen til at de store folkemængder stiller op i euforisk begejstring når de Koreanske ledere viser sig for folket.

Efter min mening er der kun én måde at få løst problemet på og det er vi militær intervention. Man må så i denne sammenhæng ikke håbe, at undskyldningen er gengældelse af et nukleart angreb på vesten.

Taler som man har forstand.

Skrevet af Jan Sommer, Søndag den 3. februar 2013, 12:20

Jeg er nu ikke så sikker på at nordkorea ikke tør bruge deres trudsler. De tænker ikke som os almendelige mennesker de underkuere deres egene landsmæd så de ikke selv tør tænke og ikke selv kan tage del i hvad der forgår og nok er nordkoreas leder en parasit der burde behandeles der efter, men hans rådgiver er ikke at hak bedre. de fortæller ham det de ved han vil høre for ellers bliver de jo bare spænt til den næste prøvesprængning så deres tossede leder er omgivet af folk som er lige så tosset som ham og folk der ikke tør andet, så parasitten på toppen tror måske rent faktisk på det han siger, og ser en lykkelig slutning hvor han står tilbage som vinder.

at det så ikke ender sådan er en anden sag....

Aber.

Skrevet af john dybdahl, Søndag den 3. februar 2013, 04:47

Et land der bliver styret af Aber, hvad skal man sige. Skolegang og internetadgang til alle burde vaere et krav til alle landes ledere. at Nordkorea stadig kan te sig som de vil kan de kun takke Kina for.

Spørgsmål om tid

Skrevet af Tom , Lørdag den 2. februar 2013, 18:49

Varm retorik

Skrevet af Bjarne Andersen, Fredag den 1. februar 2013, 22:34

Nordkorea er en stor varmluftballon både militært og politisk. De ved udmærkede godt at deres langdistance raketter aldrig når frem ( de har vel en ) og de ved udmærkede godt, at i samme øjeblik USA skulle beslutte sig for at slå igen, så går lyset ud i Nordkorea i meget lang tid fremover.

rolig nu

Skrevet af Svend, Fredag den 1. februar 2013, 22:17

I er allerede i krig,kan jeg se!
At Nordkorea skulle udgøre en virkelig trussel,tror jeg ikke et øjeblik på. De ved udmærket at så snart de har sendt en atombombe mod USA,ophører de med at eksistere.
Deres pusten-sig-op er mest for at holde deres egen befolkning i et jerngreb.

Nord korea

Skrevet af Mathias, Fredag den 1. februar 2013, 17:59

Jaja de burde havde været bombet? ja dræb deres lever med en undercover agent fra nord korea så de ikke kan skyde skylden på USA eller syd korea eneste måde ikke at vække kinas vrede. Husk på at Kina er en af Nord Korea`s alieret og de har sagt at USA skal holde sig ude af Korea. Svær svær at skulle gøre noget, men hvis der ikke snart sker handling så flyver der sku atombomber ned i hovedet på folk i USA så handling skal der taget og det skal tages af FN-NATO og Rusland samt japan før kina kan se sig tavse. USA skal have Ruslands 100% opbarkning før de kan true nordkorea og lade kina være tavse. det er en komplex sag.

-

Skrevet af -, Fredag den 1. februar 2013, 16:44

fucking nord korea

nordkora

Skrevet af jimmi linde, Søndag den 27. januar 2013, 05:29

TIL USA, brug neoutron-bomen så kan landet entages efter 2 døgn, så er de sataner væk en gang for alle.

Der er kun en løsning!

Skrevet af Simon, Torsdag den 24. januar 2013, 15:08

Nuke! - Asfalter...

Det er lidt bizart

Skrevet af Janne Petersen, Torsdag den 24. januar 2013, 12:29

at vores totale verden endnu ikke har lært af fortidens grumme krige, samt efterfølgende elendigheder, men stadigt her i 2013 lægger de samme destruktive planer omkring udslettelse af mennesker, der ikke lige falder i smag.

Vi er stærkere end jer, vi har flere våben og krigsmateriel end jer, sådan kører dialogerne, landene imellem, selv om alle godt ved, at netop de rigtigt slemme angreb mod andre nationer, starter de store krige, ingen lærte af.

Et sørgeligt facit fra en verdensdominans, der selv har båret støbeskeen til multikulturrelle sameksistenser og 'håndtryk' på kryds og tværs.
Aldrig stilles mennesket tilfreds, fordi krigsliderligheden fylder mere, end drømmen om fred og trangen til en bedre verden. Janne.

Pladdermoral

Skrevet af Josphine, Fredag den 1. februar 2013, 16:37

Dit indlæg er en gang moralsk nonsens, hvor du fremstiller det vi alle ved som værende opfindelsen af den dyne tallerken. Den er opfundet Janne.

Et samfund som Nordkorea er uden for pædagogisk rækkevidde og tusindvis af mennekser - landets befolkning - er allerede døde og flere kommer til. Et sådant land kan ikke nås med fornuft og en boykot kender vi fra andre lande. Den virker ikke på ledelsen og rammer kun befolkningen.

Derfor er der kun en løsning, nemlig at stoppe regiment, inden det for lavet flere uhyrligheder. Pædagogik, psykologi og diplomatik. Ja, meget gerne og helst. Men kun til en grænse - og den er nået. Derefter må verdenssamfundet træde i karakter. Det er på høje tid. Dette skrevet uagtet, at også jeg hellere ser ikke-krigs-løsninger.

Diktatorer og krig

Skrevet af Thomas Petersen, Fredag den 1. februar 2013, 16:24

Så længe der findes diktatorer som Kim Jong il i Nordkorea som kraftigt provokerer omverden med sine atomprøvesprængninger og opsendelser af raketter kan splid jo desværre ikke undgås.

USA kan jo desværre ikke bare sidde og grine og lades som ingenting når Nordkorea åbenlyst sidder og siger at USA er deres hovedfjende.
Sidder USA og griner af Kim Jong Il og provokerer ham tilbage, kan det jo tænkes at manden er gal nok til ikke bare lave en atomprøvesprænning, men ligefrem at sende en afsted mod USA, og så kommer verdensfreden først rigtig i alvorlig fare.