KØB PLUS!

Rosenborg: Vi ER større end FCK

Sportschef Erik Hoftun er enig med sit nyindkøb, danske Tobias Mikkelsen, der mener, at Rosenborg er Skandinavien største fodboldklub.

Knap havde Tobias Mikkelsen skrevet under på en ny fireårig kontrakt med norske Rosenborg, før han sendte en drillende stikpille af sted mod den danske liga og især FC København.

- Rosenborg er den største i Skandinavien. FC København er også en stor klub, men ser man på historien, så er Rosenborg større.

En udtalelse, der torsdag har givet anledning til debat på forskellige sociale medier - herunder sporten.dks egen Facebookside.

Men Mikkelsen har da helt ret. Det fastslår Rosenborgs sportschef Erik Hoftun.

- Historisk set er vi da den største klub i Skandinavien. Og vi har ambitioner om at blive et bedre hold end FCK igen, det er helt klart, siger han til sporten.dk.

Et hurtigt kig på Rosenborgs meritter viser, at klubben har vundet den norske Tippeliga 22 gange, pokalturneringen ni gange og har deltaget i Champions Leagues gruppespil ikke færre end 11 gange.

Modsat har FCK vundet Superligaen ni gange, pokalturneringen fem gange og to gange er klubben gået videre til gruppespillet i Champions League.

Dog har Rosenborg mange flere år på bagen end FCK og blev stiftet helt tilbage i 1917, hvor FCK så dagens lys i 1992.  

Erik Hoftun anerkender, at FCK lige nu er et bedre hold end Rosenborg. 

- Vi er en attraktiv fodboldklub, og det mærker vi både i europæisk og skandinavisk sammenhæng. Så selv om FCK nok er den største klub lige nu og det bedste hold i Skandinavien, så ligger vi med helt oppe i toppen i forhold til kvalitet, størrelse og attraktivitet som klub, siger han, men tilføjer:

- Vi kan ikke konkurrere med FCK på lønnen.

De to klubber får snart mulighed for at teste det indbyrdes styrkeforhold. Det sker, når Rosenborg gæster FCK i Parken den 17. februar i en træningskamp.

Læs også: