AaB har i de sidste to kampe mødt nummer to og tre i Superligaen i FC Midtjylland og FC København, og begge guldkonkurrenterne forlod banen med et nederlag til Kent Nielsens velsmurte maskine fra Aalborg.

Søndag aften var det så trænerens gamle klub Brøndby, nummer fire i Superligaen, som kom forbi de formstærke nordjyder, og også de måtte sande at have mødt overmagten.

De blå-gule blev sendt hjem fra den frygtindgydende Energy Nord Arena med et nederlag på 0-2, og hjemmeholdet fortsætter dermed med at udbygge klubrekorden og har nu ikke tabt i 18 kampe på egen bane.

Brøndby kom ellers til stadion i Aalborg med en flot stime på ni kampe på udebane uden nederlag og havde holdt nullet i seks ud af de syv seneste kampe på fremmed græs. Men alt det blev gjort til en ligegyldighed af AaBs angriber i superform, Lukas Spalvis.

Den litauiske angriber havde inklusiv kampene i DBU Pokalens semifinaler mod Horsens scoret ikke færre end syv mål i de seneste fem kampe, og mod Brøndby fik han sat to mål mere ind på kontoen.

Føringsmålet sendte 19-årige Spalvis i kassen efter godt en halv times spil. Patrick Kristensen fandt Kasper Kusk på fløjen, og med et følt indlæg mellem Martin Albrechtsen og tilbagevendte Khalid Boulahrouz i midterforsvaret fik Kusk sat en usvigelig sikker Spalvis i scene til 1-0.

Kun fire minutter senere var det igen tid til at rejse sig fra stolene og klappe ad Lukas Spalvis. Denne gang snød angriberen Frederik Holst på et hjørnespark, da han formåede at tæmme bolden og sparke den resolut i kassen. Det var sæsonmål nummer seks fra Lukas Spalvis i Superligaen.

Herfra så det mildest talt sort ud for gæsterne fra Brøndby. Aldrig har holdet været bagud 0-2 ved pausen på udebane for siden at vinde kampen.

Gæsterne forsøgte dog alligevel, og Simon Makienok fik kort efter startfløjtet på anden halvleg en fin mulighed, men tæt på mål sparkede han bolden ind i en modstander og fik et hjørnespark, som dog ikke førte til noget mere.

Presset fortsatte herfra for Brøndby, men de store chancer udeblev, selv om træner Thomas Frank gjorde brug af et par indskiftninger og lod Ariël Nuñez, Quincy Antipas og Kenneth Zohore få chancen i stedet for anonyme Alexander Szymanowski, Andrew Hjulsager og Lebogang Phiri, men tættere på mål kom ingen af holdene.

Det skyldtes nok også, at trætte Lukas Spalvis ikke fik mere end 70 minutter på banen, inden han også blev skiftet ud. Men da havde han også afgjort løjerne.

Dermed har AaB altså gjort rent bord i de sidste tre runder mod det nærmeste konkurrenter og fortsætter den sikre kurs mod mesterskabet. Holdet har inden de sidste syv kampe i Superligaen fire point ned til FC Midtjylland.