KØB PLUS!

Rørende facebook-afsked med død svømmer

Kæresten til den afdøde norske verdensmester i svømning tager en rørende afsked med ham på facebook. Mere end 50.000 mennesker giver udtryk for deres sympati.

Sympati-tilkendegivelserne er strømmet den 24-årige Anja Johansen i møde, efter hun lagde sin kærlighedserklæring til sin afdøde kæreste ud på facebook. Den 24-årige journaliststuderende norske pige var kæreste med verdensmesteren i 100 meter brystsvømning, Alexander Dale Oen, der for få pludselig faldt om og døde under en højdetræningslejr i Flagstaff, USA. Trods flere forsøg på genoplivning var det ikke muligt at redde svømmeren, der formentlig døde på grund af en medfødt hjertefejl kombineret med en ekstremt hård træningsindsats.

Anja Johansen lagde et billede, hvor hun kysser en smilende Alexander Dale Oen, ud på sin facebook-profil med teksten 'du og meg... elsker deg'. Hun gjorde det natten til onsdag, altså efter at hun havde fået besked om kærestens tragiske dødsfald, måske i et forsøg på at bearbejde sin sorg.

Siden har det romantiske billede i skrivende stund fået mere end 53.800 likes.

Anja Johansen har i et interview med den norske avis VG tidligere fortalt om sine følelser for sin afdøde kæreste:

- Han er selve definitionen på høj, mørk og smuk. Alexander er ekstremt rar og betænksom i forhold til mennesker i alle slags miljøer.

Hun var sammen med Dale Oen, da han i begyndelsen af 2012 blev hædret ved den årlige norske idrætsgalla med de to priser, Årets Mandlige Udøver og Udøvernes Pris. Her sørgede han også for at sende en hilsen til hende i sin takketale.

- Bag enhver stor præstation står mange personer: Trænere, støtteapparat og kæreste, sagde den forelskede og taknemmelige Dale Oen dengang.