Han er Danmarks bedste langdistanceløber og blev med tiden 1.02.23 kun slået af seks europæere i VM på halvmaraton i København. Men når Abdi Hakin Ulad ser tilbage på 2014, er han ikke tilfreds.

- I EM og andre stævner har jeg underpræsteret, selv om jeg var i god form. Jeg har været bedre under træning end i stævnerne, siger han og tilføjer:

- Nu kommer der et par løb, som jeg håber vil rette op på det.

Det første er søndagens 10 kilometer på landevej i Utrecht sammen med Henrik Them og Thijs Nijhuis, og det andet er Eremitageløbet søndag 5. oktober.

- Løbet i Holland giver mig et fingerpeg om, hvor jeg står efter en hård træningsperiode. I Eremitageløbet handler det om at vinde og komme under 40 minutter, siger han.

Da den 23-årige somaliskfødte Korsør-løber sidste år vandt i Dyrehaven, brugte han 40.12 minutter.

- Det var mit første løb i Dyrehaven. Jeg løb med overskud og tænkte ikke så meget over tiden. Jeg er i form til en 39-tid, siger han.

Abdi Hakin Ulad var tirsdag tilbage i Dyrehaven i Team Danmark-løbet og nød gensynet.

- Jeg har aldrig løbet et bedre sted. Boede jeg her i nærheden, ville jeg løbe i Dyrehaven hver dag. Jeg elsker skoven, bakkerne, atmosfæren. Det er fantastisk, at man har sådan et område så tæt på en millionby, siger han.

Det var 29. gang, Team Danmark-løbet blev afviklet. Foruden turen med Abdi Hakin Ulad i Dyrehaven havde Team Danmark inviteret til crawltræning med Jeanette Ottesen, mountainbike og bueskydning.

Deltagerne (atleter, sponsorer m.fl.) var om aftenen inviteret til middag på Kurhotel Skodsborg, hvor Team Danmarks direktør, Michael Andersen, kunne fortælle, at eliteorganisationen støtter omkring 1.000 atleter fordelt på 28 idrætsgrene.

- Det er pudsigt, at mange af de idrætsgrene, der klarer sig bedst, er dem, medierne svigter. I forhold til indsats og træningsmængde burde f.eks. orientering og sportsgrene, der er forbundet med vand, have meget mere omtale, siger Michael Andersen.