Et udviklingsprojekt give forbrugerne mulighed for at spore fiskenes vej fra hav til tallerken om et par år.

Inden for to-tre år skal et sporbarhedssystem for fisk give forbrugerne mulighed for at kunne se om den fisk, de køber i butikken, er fanget i havet eller hentet op fra havet på lovlig og miljøforsvarlig vis. Det er et pålideligt miljømærke, der skal informere forbrugerne.

Fødevareministeriet med støtte fra EU afsat 3,2 millioner kroner til et udviklingsprojekt i samarbejde mellem Nordjysk Fødevarenetværk, DTU Aqua (tidligere Danmarks Fiskeriundersøgelser) og Fiskeridirektoratet.

Fødevareministeriet stiler efter, at have sådan et sporbarhedssystem udviklet og klar til at blive taget i brug af fiskere, opkøbere, industri og fødevarebutikker i 2011 eller 2012, oplyser souschef i FødevareErhverv, Kenn Skau Fischer. I første omgang skal der udarbejdes standarder og udvikles edb-systemer, der kan dokumentere, at fisken er fanget på bæredygtig vis og give forbrugeren viden om blandt andet hvor fisken er fanget og forarbejdet.

/ritzau/