Amerikansk nedtur rammer Siemens Wind Power. Men afskedigelserne kommer ikke uventet.

- Det ser lidt trist ud, men jeg tror, at der er mange, der har vidst, at der ville komme et eller andet.

Sådan siger tillidsmand Tor Willy Pedersen fra Siemens Wind Power i Aalborg om dagens udmelding fra selskabet om, at op mod 400 medarbejdere i Brande, Aalborg og Engesvang står til at miste deres arbejde.

Hvordan fordelingen af fyringerne bliver, er endnu ikke afklaret. Det bliver en del af de kommende forhandlinger, oplyser Oliver Loenker, kommunikationschef i Siemens Wind Power

Årsagen til fyringerne skal findes i den økonomiske nedgang, der nu også er begyndt at sætte sine spor i vindmølleindustrien. Og netop den globale krise påvirker medarbejdernes reaktion.

- Det blev modtaget med blandede følelser. Vi havde jo håbet, at det havde vendt sig, men vi er jo ikke herre over, hvad der sker ude i verden, siger tillidsmanden.

Også vindmølleanalytiker Henrik Breum fra Danske Markets Equities kæder fyringer sammen med udlandet - især USA.

- Siemens Wind Power havde sidste år et fantastisk år i USA, og det er klart det marked, der er ramt af problemer. Det handler ikke så meget om at finde projektfinansiering, men problemet i USA er en tilskudsordning til vindenergi. Der er nogle problemer i øjeblikket med den måde, som ordningen er skruet sammen på, siger Henrik Breum.

/ritzau/