Flere maskerede personer forsøgte søndag aften at overfalde den 33-årige Yoldas Akkaya i hans kommende swingerklub.

»Det er udelukkende på grund af min fortid. Det kan ikke være andet.«

33-årige Yoldas Akkaya er sikker i sin sag efter flere hætteklædte personer søndag aften trængte ind i hans kommende swingerklub på Glamhøjvej vest for Aarhus.

Her kastede de maskerede gerningsmænd sten mod Yoldas Akkaya, ligesom de raserede lokalerne med en pulverslukker og smadrede ruderne på hans bil.

Yoldas Akkayas ønske om at åbne en swingerklub er kontroversiel, fordi han er tidligere sexforbryder. I 2001 blev han idømt otte måneders fængsel for voldtægt og mishandling af en 14-årig pige. Overgrebene skete blandt andet i et legehus og på en bænk i Botanisk Have i Aarhus.

Kastede med brosten

I sidste uge stod Yoldas Akkaya frem i Ekstra Bladet og fortalte om sine drømme med den nye swingerklub, der efter planen skal åbne senere i april eller maj.

Søndag aften fik klubben så besøg af de første gæster, der dog ikke viste sig at være specielt gæstfrie.

»De kom cirka klokken 23.30. Jeg fik kun set at de havde hætter på, før de kastede sten efter mig. Derefter forskansede jeg mig i butikken,« siger Yoldas Akkaya.

Østjyllands Politi bekræfter hændelsen over for BT, men siger, at de foreløbigt efterforsker episoden som hærværk. Den beslutning er Yoldas Akkaya dog uenig i.

»Det var ikke hærværk. Det var et overfald. Det var halve brosten de kastede efter mig, det lavede store mærker i dørkarmene. Jeg havde fået kraniebrud, hvis de havde ramt mig,« siger han.

Yoldas Akkaya siger til BT, at han har fået 50 dødstrusler på Facebook, siden han stod frem i Ekstra Bladet.

»Det er både fra personer på den danske højrefløj og rabiate muslimer. Jeg er overbevist om, at det er fordi jeg er stået frem med swingerklubben og har fortalt om min fortid. Selvfølgelig er truslerne og overfaldet noget, der påvirker mig, men på den anden side har jeg det også sådan: De skal fandme ikke få mig ned med nakken,« siger han.

Kan du forstå, hvis din fortid generer nogle mennesker?

»Jeg er ked af det, jeg gjorde, men det er 17 år siden det skete, hvornår kan jeg få lov til at komme videre med mit liv? Hvorfor kan jeg ikke få lov til at tjene penge på min interesse for sex? Det er det jeg gerne vil lave og bruge mit liv på.

Det er vel ikke anderledes, end en alkoholiker der gerne vil åbne et værtshus,« siger han.