Først til mølle princippet gælder for de danskere, der vil have del i renoveringspuljen. Telefonlinjen til puljen gløder og melder optaget.

Dut-dut-dut. Telefonen til Erhverves- og Byggestyrelsen renoveringspulje melder optaget. Det er til trods for, at der er indkaldt 40 ekstra telefonpassere til at tage imod opkald fra de danskere, der ønsker tilskud fra renoveringspuljen.

Fra klokken 9 i morges kunne danskere med lyst til miljøvenlig renovering hente et ansøgningsskema, der kan sikre en del af de 1,5 milliarder kroner i den såkaldte renoveringspulje. Og fordi pengene fordeles efter først til mølle princippet, er der pres på fra byggelyste danskere.

I Erhvervs- og Byggestyrelsen har de endnu ikke opgjort, hvor mange der er vil i kontakt med dem her til morgen, fortæller kommunikationskoordinator Thomas Warburg.

Det er både ejere, andelshavere og lejere i private og almene lejeboliger, der kan søge om tilskud i puljen. Tilskud kan maksimalt være 40 procent af arbejdslønnen inklusiv moms - dog højst 15.000 kroner. Derudover kan der gives et tilskud på op til 20 procent til materialer på visse energibesparende foranstaltninger, det kan dog maksimalt være 10.000 kr.



/ritzau/