SYDNEY: Efter planen deltager 104 danske aktive og ledere ved fredagens åbningsceremoni på det olympiske stadion i Sydney. Men pludselig er der opstået problemer. Samtlige svømmere og badmintonspillere kommer muligvis ikke med, idet kufferterne med deres tøj er strandet i Luxembourg.

Tøjet er på vej til Melbourne i den sydøstlige del af Australien, hvor al gods kontrolleres inden det sendes videre til den olympiske by.

"Det er noget rigtigt skidt. Transportfirmaet Schenker havde højt og helligt lovet os, at der ikke ville blive problemer," siger Danmarks Idræts-Forbunds informationschef Morten Mølholm.

Hver dag i ugens løb er han blevet lovet, at tøjet ville dukke op få timer senere.

Og sent i nat var der stadig ikke kommet orden i tingene.

"Enden på historien kan blive at svømmerne og badmintonspillerne ikke kommer til at deltage i indmarchen.

Men lad os nu ikke tage sorgerne på forskud," siger DIF-lederen Jan Darfeldt, der har haft det overordnede ansvar for gods-transporten.

Han fortæller i øvrigt, at han tidligere på ugen troede, at mountainbike-rytteren Michael Rasmussens cykel til 25.000 kroner var blevet væk.

"Men heldigvis dukkede den op, da vi efter utallige samtaler af alvorlig karakter med repræsentanter fra Schenker havde skruet bissen på," siger Jan Darfeldt.