Ilva, der har været en del af det islandske opkøbseventyr i Danmark, er nu tilbage på danske hænder. Det sker, efter IDEmøbler har opkøbt konkurrenten.

Møbelkæden Ilva er tilbage på danske hænder. IDdesign, som ejer IDEmøbler og har den danske kapitalfond Axcel som hovedaktionær, har købt Ilva fra møbelhusets islandske hovedaktionær Lagerinn, skriver borsen.dk.

Oplysningen kommer fra Audon Partners, der er hyret af Lagerinn og har stået for salget af samtlige aktiviteter i Ilva, der omsætter for cirka 700 millioner kroner.

Det er dog ikke offentligt, hvor meget IDdesign har betalt for at få fingre i konkurrenten Ilva.

Opkøbet, der omfatter Ilva-forretninger i både Danmark, Sverige og Island og beskæftiger cirka 360 ansatte, er kun opvarmning til flere opkøb fra IDdesign, skriver borsen.dk.

- Transaktionen har skabt Danmarks største bolighuskoncern med en samlet omsætning på knap 2 milliarder kroner. Koncernen er nu klar til at fortsætte konsolideringen på det nordiske bolighusmarked, skriver Audon Partners i en pressemeddelelse.

IDdesign har omkring 800 medarbejdere på lønningslisten og en omsætning på cirka 1,3 milliarder kroner. Virksomheden satser nu på at kunne høste "betydelige stordriftsfordele" på områder som indkøb, lagerstyring, distribution og administration.

Ilva var en af de danske virksomheder, som blev opkøbt af islændinge.

/ritzau/