Aaron Weaver overlevede et af USAs militære mareridt i 1993 i Somalia, hvorefter hans heltemodige indsats for at redde sine kammerater dannede baggrund for den amerikanske film »Black Hawk down«. Siden overlevede han en sej kamp mod testikelkræft.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Men Aaron Weavers liv endte i en tragedie sidste uge, skrev avisen The Observer i går. Sammen med otte andre amerikanske soldater blev Weaver dræbt, da deres Black Hawk helikopter blev skudt ned nær byen Falluja vest for Bagdad.

Frygtløs mand
Helikopteren skulle have bragt Weaver til hospitalet for at få den endelige besked om, at han var helt rask. The Observer tegner et billede af en frygtløs mand, der i alle sine 32 år levede med døden tæt inde på livet. Han meldte sig altid til de mest krævende og farligste opgaver, selv om ingen stillede krav om det.

Det var også grunden til, at helterollen i filmen »Black Hawk down« blev skabt med udgangspunkt i Aaron Weaver, der midt under de voldsomme kampe i Mogadishu mellem amerikanske FN-soldater og somaliske militsfolk meldte sig frivilligt til at gå ind i kampene, efter at to helikoptere med 18 amerikanere var blevet skudt ned.

Meldte sig frivilligt
»Den måde, Aaron døde på, var i tråd med, hvordan han levede sit liv. Han meldte sig frivilligt og sørgede endda for at lægge pres på de øverste, således at han involverede sig i endnu mere,« sagde Mike Weaver, faderen til Aaron Weaver, til en lokal TV-station.

Mike Weaver forklarede også, at det i hans øjne var uretfærdigt, at hans søn, efter at have overlevet så meget, skulle ende sine dage i en Røde Kors helikopter. /ritzau/