Aktiekursen i den danske biotekvirksomhed Genmab faldt med 20 procent onsdag efter tvivl i USA om Genmabs kræftmiddel.

Biotekselskabet Genmab kom i hård modvind onsdag. Aktiekursen i selskabet blev på kort tid barberet ned med omkring 20 procent som følge af nye meldinger fra USA. Her forsøger Genmab og samarbejdspartneren GlaxoSmithKline at få godkendt kræftmidlet Arzerra.

Som optakt til et møde fredag i en særlig videnskabelig komité blev der onsdag udsendt materiale forud for mødet. Det viste, at de amerikanske myndigheder er noget i tvivl om fordelene ved Genmabs middel.

Især hæftede man sig i aktiemarkedet nok ved udmeldingerne om, at det er svært at "kvantificere" fordelene ved Arzerra, selv om man fra myndighedens side erkender, at der er tale om en anti-tumor aktivitet ved midlet, der retter sig mod den hyppigste form for leukæmi.

Nordea-analytiker Lars Hatholt vurderer over for RB-Børsen, at investorerne havde ventet en mere optimistisk udmelding fra myndigheden i USA, FDA.

- Hvis investorerne havde ventet, at de kom med en indstilling, der sagde, at alt var i den skønneste orden og FDA var klar til at godkende produktet, så er de blevet skuffet, siger Lars Hatholt.

Genmab ønsker ikke at kommentere sagen.

- Vi har aftalt med vores partnere, at vi synes, det ville være upassende at kommentere de offentliggjorte dokumenter, siger Genmabs chef for investorforhold, Helle Husted, til RB-Børsen.

- Der skal være et møde i USA med FDA-komitéen og patientorganisationer på fredag, og på det møde vil vi præsentere Arzerra og vores synspunkter, forklarer Helle Husted.

/ritzau/