EU-Kommissionen støtter forslag fra IT- og Telestyrelsen, der vil tvinge telekoncernen TDC til at åbne kabel-tv-nettet for andre udbydere.

EU-Kommissionen godkendte torsdag et forslag fra IT- og Telestyrelsen, der vil forpligte TDC til at åbne kabel-tv-netværket for andre udbydere af bredbånd. Dermed skal konkurrencen på området styrkes.

Ifølge kommissionen er Danmark i en særlig situation, fordi TDC både kontrollerer telenettet og store dele af kabel-tv-nettet.

IT- og Telestyrelsen har peget på, at det skaber et "skævt incitament" for TDC til at investere i det ene net, kabel-tv-nettet, til skade for konkurrenter, der udbyder bredbånd via TDCs almindelige telenet. EU-Kommisionen meddeler, at den deler bekymringen for en manglende konkurrence.

Viviane Reding, kommissær for teleområdet, understreger, at man med den stigende efterspørgsel efter bredbånd ikke kan risikere, at alternative operatører udelukkes fra markedet.

Konkurrencekommissær Neelie Kroes understreger, at en regulering også skal fungere i praksis.

- Derfor går jeg ud fra, at IT- og Telestyrelsen vil sørge for, at de nye regler for adgang til kabel-tv-nettet reelt gør det muligt for alternative netoperatører og internetudbydere at konkurrere på det stærkt dynamiske marked for bredbåndstilslutning, siger hun i en kommentar.

/ritzau/