Kopimedicin har fået alvorlige følger for epilepsipatienter. Mennesker, som har levet uden anfald, bliver syge og må opgive at køre bil og passe deres arbejde.

Nye regler for medicintilskud rammer epilepsipatienter hårdt. Ny kopimedicin udløser epileptiske anfald hos patienter, som ellers har været anfaldsfri i flere år. Alligevel afviser Lægemiddelstyrelsen at give patienterne forhøjet tilskud, så de kan fortsætte på deres bivirkningsfri medicin.

- Siden de nye regler trådte i kraft, er vi blevet kontaktet af patienter, som er havnet i en fortvivlende situation, fordi de ikke kan tåle den nye kopimedicin. Det drejer sig blandt andet om mennesker, som ikke længere kan køre bil, fordi de risikerer at få et anfald og dermed være til fare for sig selv og andre, siger Jutta Houmøller, direktør i Dansk Epilepsiforening.

Reglerne for medicintilskud blev ændret 1. april, og betyder, at patienter, der foretrækker den dyre originalmedicin, selv må betale forskellen, og det kan betyde en ekstraudgift på mere end 1200 kroner om måneden.

/ritzau/