Ræve, der direkte angriber mennesker, er et sjældent syn. Men det sker. Det måtte Jane Hauge, der er pensionist og bor i det naturskønne Overby Lyng på Sjællands Odde, sande. Hun blev angrebet, da hun skulle tømme skraldespanden

»Ræven kom bagfra, og jeg så den ikke, før den bed mig i hånden,« fortæller en lettere chokeret Jane Hauge, der aldrig har prøvet noget lignende, selvom der er mange ræve i hendes område.

»Jeg var på vej over til kompostbeholderen med noget affald. Pludselig mærkede jeg noget ved min højre hånd. Jeg troede i første omgang, at det var naboens hund, som ville nusse lidt på hånden, men øjeblikket efter sad rævens tænder i min højre hånd,« fortæller Jane Hauge.

Hun sparkede ud efter ræven for at skræmme den væk, men mikkel ræv var ikke bange og blev ved med at være aggressiv. Men Jane Hauge fik drevet det aggressive dyr på flugt uden at få yderligere bid. Tilbage stod hun med en tilstand af bekymring og chok.

»Det blødte stærkt fra min hånd, så jeg fik min nabo til at køre mig på skadestuen på Nykøbing Sjælland Sygehus, hvor jeg fik såret renset og behandlet. Men jeg må indrømme, at jeg er stærkt forundret over, at de ikke kunne vaccinere mod rabies. De havde simpelthen ikke denne vaccine på lager. Heller ikke Holbæk Sygehus lå inde med vaccine,« fortæller en forundret Jane Hauge og tilføjer:

»Jeg har styrket mig på nogle stykker smørrebrød og en norsk Linie Akvavit, det håber jeg hjælper.«

Såvel Jane Hauge som hendes nabo er stærkt oprevet over, at grundejerforeningen ikke vil tage ræve problemet i området op. Der er nogle sommerhusejere, er slemme til at fodre rævene til stor gene for de beboere, som er meget i deres sommerhuse.

»Når det nu skulle være, så er jeg da glad for, at det var mig og ikke et barn ræven satte tænderne i. Børn kan ikke skelne mellem en ræv og en hund,« siger Jane Hauge.

Vildtkonsulent Niels Kanstrup fra Danmarks Jægerforbund kalder det en unormal adfærd.

»Det er ikke normal adfærd, at en vild rev angriber mennesker. Alt tyder på, at der er tale om en ræv, der er halvt vild og halvt tam, fordi den er fodret af mennesker. Den opfatter den mennesker noget den kan komme i kontakt med. Man skal lade være med at fodre en ræv, for den føler, den får et tilhørsforhold, og så ender den med at blive en plage,« siger han.

am@bt.dk