Alger eller ej, danskerne skal i baljen. Det danske sommervejr er i disse dage bedre, end vi i de fleste år kun har turdet drømme om. Og når det er sådan, så kan end ikke blå-grønne alger stoppe danskerne i at kaste sig ud i de kølende bølger.

Det var i hvert fald det indtryk, man fik i går på Hornbæk Strand i Nordsjælland.

Det gule flag blafrede i vinden, og store skilte gjorde opmærksom på, at der kunne forekomme alger, og at badning derfor var på eget ansvar.

Livredder John Mogensen mener nu ikke, at algerne lagde en dæmper på badelysten.

»I dag (i går, red.) er der ikke så mange ude, men det er, fordi det blæser mere, end det har gjort de andre dage. Og derfor er vandet lidt mere grumset. De andre dage har der været rigtig mange ude at bade, og det var svært at overbevise folk om, at der er alger i vandet, fordi man slet ingenting kunne se, og vandet var helt klart,« sagde John Mogensen, der i bedste baywatch-stil holdt opsyn med stranden iført små røde badebukser med teksten kyst-livredder trykt på numsen.

På eget ansvar

Mange badende havde i dagens løb henvendt sig til ham for at høre, om det var i orden at bade. Og alle havde fået beskeden, at der stadig var en risiko, og at det var på eget ansvar at kaste sig ud i bølgerne.

Det ansvar var der mange, der gerne tog. Deriblandt Hillerød-pigerne Helene Nielsen og Nadja Jørgensen.

»Vi er faktisk skide bange for algerne, men bølgerne lokkede os derud alligevel. Vi kan godt se, at vandet er lidt grumset, så vi gik ud, der hvor det så klarest ud,« sagde Helene, mens hun klemte vand ud af sin hestehale.

»Vores forældre har faktisk sagt, at vi ikke må bade, men vi kan ikke lade være. Det er jo så godt vejr, og man er jo nødt til at nyde det, mens det er der,« supplerede Nadja.

Børn og hunde i fare

Selvom eksperterne har sagt, at børn og hunde skal passe særligt på, så var der alligevel mange børn i vandet i går.

Børn og voksne fra skolefritidsordningen på Hørsholm Skole nød også de svalende bølger. Men pædagog, Vibeke Andersen, kom alligevel på andre tanker, da B.T. kunne fortælle, at der stadig var en risiko for alger.

»Vi er hysteriske med algerne, så hvis der stadig er alger i vandet, så skal vi ikke bade mere,« sagde hun.

I vandet langs Strandvejen blev alle steder badet på livet løs, i skyggen af de flagrende gule flag.