12 danske virksomheder brillerer på listen med Europas 100 Bedste Arbejdspladser 2006, som onsdag blev offentliggjort i Verdenssalen i det tyske udenrigsministerium i Berlin.

Det er, i alfabetisk orden: Autismecenter Vestsjælland. CA (tidligere Computer Associates)· Cultivator. Frøs Herreds Sparekasse. Irma. Novozymes. Nycomed. Middelfart Sparekasse. SCA Hygiene Products. OMD. Pfizer. Unimerco.

Middelfart Sparekasse, der i efteråret blev kåret som Danmarks Bedste Arbejdsplads, er blandt Europas 10 Bedste Arbejdspladser, hvor man også finder store, internationale virksomheder som Bain & Company og Microsoft.

Irma løber med den prestigefyldte troværdighedspris for Bedste Interne Kommuni-kation, og er for andet år i træk kåret som den bedste arbejdsplads indenfor detail-handlen.

Derudover er Irma, sammen med Novozymes, at finde blandt de fem Bedste Europæiske Arbejdspladser med mere end 1.000 ansatte.

Men de danske udmærkelser stopper ikke her: Middelfart Sparekasse, Pfizer Dan-mark og Unimerco er blandt de kun 11 virksomheder, der hver gang har optrådt på listen med Europas Bedste Arbejdspladser i de fire år, hvor listen er blevet udarbejdet og offentliggjort.

"Danske arbejdspladser er traditionelt godt repræsenteret på listen med Europas 100 Bedste Arbejdspladser, og det er ikke uden grund.

De arbejdspladser, som vi evaluerer i forbindelse med udarbejdelsen af listen med Danmarks Bedste Arbejdspladser er både meget nytænkende, og tager arbejdet med deres medarbejderressourcer meget seriøst.

Derfor er det ikke underligt, at medarbejdertilfredsheden er meget høj blandt de danske arbejdspladser, der deltager i kortlægningen af Danmarks - og dermed også Europas Bedste Arbejdspladser", udtaler Kim Møller, administrerende direktør for Great Place to Work Institute Danmark.

Den græske afdeling af Colgate Palmolive er kåret til Europas Bedste Arbejdsplads 2006, hvilket blandt andet begrundes med virksomhedens fokus på medarbejdernes mulighed for at balancere deres arbejdsliv og privatliv, samt deres unikke støtte til medarbejdernes personlige og professionelle udvikling.