Har du oplevet en lignende episode?  Så hører BT meget gerne fra dig. Send en mail til 1929@bt.dk eller skriv en besked til os her på Facebook.

»Det er vildt underligt. Jeg skulle åbenbart have ventet to år med at anmelde ham, så havde jeg stået bedre.«

33-årige Sofie er frustreret og fortvivlet. I januar 2015 meldte hun den såkaldte sexhypnotisør fra Rødovre Centrum til politiet, fordi han under en hypnose-behandling havde haft sine fingre oppe i hendes underliv. Dengang endte politiet med ikke at ville rejse tiltale mod hypnotisøren - ikke mindst fordi hun efter politiets opfattelse ikke havde sagt klart fra over for de seksuelle berøringer under hypnosen.

Derfor håbede Sofie, at politiet nu ville genoptage hendes sag, efter at det kort før årsskiftet viste sig, at hendes to år gamle oplevelser ikke var enestående. I starten af december blev den nu 42-årige hypnotisør nemlig anklaget for groft at have udnyttet en 16-årig pige seksuelt, mens hun gennem et år gik i hypnosebehandlinger hos ham.

Og efter BTs omtale af sagen har en lang række nye kvinder - mindst en halv snes - i løbet af december kontaktet politiet og fortalt, at de også har følt sig seksuelt krænkede, mens de har været i hypnose på hans lille klinik i Rødovre Centrum. Både i form af seksuelle berøringer, tilskyndet onani, oralsex og fuldbyrdet samleje.

De mange nye anmeldelser om sexovergreb fra hypnotisørens side efterforsker Københavns Vestegns Politi nu for at klarlægge, om man skal afvikle dem i en fælles retssag. Men Sofie, hvis rigtige navn er BT bekendt, skal ikke regne med, at hendes oplevelser kommer til at tælle med i den forbindelse.

»Jeg har fået at vide, at min sag fra 2015 ikke kan blive genoptaget. Det er jeg voldsomt frustreret over, for han har smadret mit liv og kommer tilsyneladende til at slippe ustraffet fra det. Men den i øvrigt venlige anklager fra politiet har forklaret mig, at man ikke genoptage sagen, med mindre der kommer afgørende, nye oplysninger frem om lige netop min sag. Det er åbenbart ikke nok, at det vælter frem med andre kvinder, der har været ude for det samme, så der nu tegner sig et klart mønster af hans handlinger,« siger Sofie.

Har du oplevet en lignende episode?  Så hører BT meget gerne fra dig. Send en mail til 1929@bt.dk eller skriv en besked til os her på Facebook.

 

»Da politiets daværende jurist i 2015 afviste at rejse tiltale mod hypnotisøren, skrev han til mig, at han i særlig grad havde lagt vægt på, at jeg ikke havde givet udtryk for, at jeg ikke ønskede den fysiske berøring. Men bl.a. den 16-årige pige sagde jo heller ikke fra, hvis man skal følge politiets tankegang. Jeg synes, det er vildt underligt. Jeg skulle åbenbart have ventet to år på at anmelde ham, så havde jeg stået bedre. Det kommer tilsyneladende an på, hvilken anklager man løber ind i til at behandle ens sag juridisk. Det er ikke særlig betryggende,« tilføjer hun.

De intime berøringer, som hun var udsat for i januar 2015, var ikke aftalt inden hypnosen, og straks efter anmeldte hun hypnotisøren til Vestegnens Politi.

Hypnotisøren forklarede dog, at han kun havde masseret hende mellem benene for at lære hende at føle nydelse. Og efter en måned meddelte politiet Sofie, at der ikke ville blive rejst tiltale mod den alternative behandler.

Ifølge Sofies advokat, Henrik Dupont Jørgensen, er der reelt ikke noget at stille op for hende nu, fordi tidsfristen på en måned til at klage over beslutningen om ikke at rejse tiltale i hendes sag for længst er overskredet. Også selv om hun nu føler sig udsat for en juridisk forskelsbehandling i forhold til de andre kvinder, der føler sig krænket af hypnotisøren.

»Det tyder på, at vurderingerne hos politiets anklagere har været forskellige dengang og nu, selv om hændelsesforløbene tilsyneladende ligner hinanden meget. Men at gå til politiet og domstolene er ikke ligesom at gå ind og shoppe, hvor der er et fast prisskilt på varerne. Det at komme under behandling af anklagesystemet og domstolssystemet er noget helt andet, hvor rigtig meget afhænger af menneskelige vurderinger. Nogle anklagere og dommere vægter nogle ting, mens andre lægger vægt på noget andet. Derfor får man meget forskellig afgørelser i vores system,« siger advokaten.

»Man er i et juridisk lotteri, når man har med anklagemyndigheden og domstolene at gøre. Det er jo ikke guder. Bedømmelsen af beviser sker på et menneskeligt plan, og derfor opstår der farveforskelle,« understreger Henrik Dupont Jørgensen.

Hos Københavns Vestegns Politi har ingen navngiven medarbejder ønsket at lade sig interviewe af BT om sagen, men Vestegnens anklagemyndighed giver via politikredsens kommunikationsafdeling denne kortfattede kommentar:

»Med den viden, som vi havde på det tidspunkt i februar 2015, hvor den pågældende sag blev sluttet, var vurderingen, at der ikke var materiale til at rejse tiltale. Havde vi vidst, hvad vi ved i dag, så ville den vurdering muligvis være anderledes.«

Har du oplevet en lignende episode?  Så hører BT meget gerne fra dig. Send en mail til 1929@bt.dk eller skriv en besked til os her på Facebook.