KØB PLUS!

Her er politiets nye våben: Sniffer kan afsløre hash- og narko-bilister på minutter

Hvis du har røget hash fredag og bliver stoppet mandag, risikerer du giga-bøde og frakendelse af kørekortet i tre år

Den ligner en lille kaffemaskine og kan være i en skuldertaske. Men politiets nye narkosniffer er så effektiv, at den i løbet af få minutter kan fortælle, om en bilist har røget hash eller taget hårdere stoffer.

Ikke blot umiddelbart inden køreturen - apparatet vil også slå ud mandag, hvis en person for eksempel har røget en joint fredag aften.

Og det er med den nye sniffer i bredskab, at Københavns Politi torsdag aften har indledt en storstilet razzia i området omkring Christiania.

- Vi kan konstatere, at den er meget effektiv. Vi går både efter sælgere, bagmænd og købere, og har man for eksempel røget hash, er det ekstra risikofyldt at køre i bil i området. Vi er derude hver eneste dag, siger vicepolitiinspektør Poul Kjeldsen, der er leder af Københavns Politis særlige Task Force Pusherstreet.

Travlhed: Politiet inddriver formue ved Christiania

Med en lille summen kan snifferen i løbet af 7-8 minutter kontrollere en spytprøve for syv forskellige grupper narkotika - og slår maskinen ud, er der ikke blot tale om en beskeden bøde.

- Første gang er der tale om en bøde på 1/25 årsløn brutto samt ubetinget frakendelse af kørekortet i tre år, mens der ved anden overtrædelse er tale om 10 dages fængsel samt ubetinget frakendelse af kørekortet i fem år, siger Poul Kjeldsen.

Tredje gang en bilist bliver taget med narkotika i blodet, er straffen på 20 dages fængsel samt ubetinget frakendelse i 10 år - og denne gang har politiet ligeledes ret til at beslaglægge bilen.

- Apparatet svarer til et alkometer og er ikke et bindende bevis. Det er vejledende, og slår det ud, vil vi ligesom i en sag om alkohol tage en blodprøve. Men det har allerede nu vist sig, at apparatet er meget nøjagtigt, siger Poul Kjeldsen.

Snifferen kom i brug for en måned siden - og ifølge BTs oplysninger har de første 40 blodprøver, der er taget efter at maskinen har givet positivt udslag, givet 39 tilsvarende resultater. Det svarer til en nøjagtighed på 97,5 procent.

Travlhed: Politiet inddriver formue ved Christiania

- Der er en nultolerance i loven, og folk skal være opmærksomme på, at selvom alkohol damper af i løbet af få timer, så er halveringstiden af hash i blodet meget langsom. Ryger du et par joints hver uge, så vil snifferen i princippet altid kunne slå ud, lyder det fra politiet.

Indtil videre råder Københavns Politi over to af de såkaldte sniffere, der indgår i et pilotprojekt for Rigspolitiet. Et projekt, der efter den første måneds prøvetid har vist sig så stabilt, at ordningen efter alt at dømme vil blive permanent og brede sig.

- Der er ingen grund til at tro, at narkotika ikke er kommet til Jylland. Så det er tænkeligt, at det også kommer her, siger Poul Kjeldsen.

Strategien med at gå efter hashkøberne ved Christiania er ifølge politiet at ramme sælgere og bagmænd indirekte. Samtidig afviser politiet, at snifferen vil slå ud i forbindelse med passiv hash-rygning.

HVAD MENER DU? DELTAG I DEBATTEN NEDENFOR (Virker desværre ikke på mobilsitet)

Din kommentar

Kommentarer

stop nu

Skrevet af Anonym, Fredag den 30. januar 2015, 15:29

Jeg startede med at ryge som 12årig og har røget i 40år har kørt bil siden jeg var 18 år har aldrig været involveret i ulykker på noget tidspunkt og har aldrig røget mens jeg var på arbejde eller kørt bil men har røget når alt dagens gøremål var bragt til ende det ser jeg som en fyraftens bajer det er ikke i orden at være jaget vildt har altid betalt min skat og passet et arbejde og har haft 2 firmaer .

Skal aldrig arbejde mere for det her lorte land

Skrevet af Anonym, Tirsdag den 11. november 2014, 14:12

JEG SKAL ALDRIG ARBEJDE MERE FOR DET LORTE LAND MERE!!!! HAR ARBEJDET OM NATTEN 6 ÅR UDEN NOGEN SYGE DAGE. FIK TAGET MIT KØRE KORT. HAR SØVN PROBLEMER HASHEN HJALP MIG AT SOVE. NÅR JEG HAVDE FRI. NU SKAL JEG VÆRE PÅ DAGPENGE I 2 ÅR. OG LADE SOM JEG LEDER EFTER JOB OG RYGE MASSER AF JOINTS!!! BLEV TAGET FORDI DER EN DER STAK MIG TIL POLITIET. DET IK DANMARK DET NORDKOREA. FUCk DANMARK OP I RØVEN LUDER STIKkER LAND. FOLK DER ANDRE MENNESKER ER DE VÆRSTE MENNESKER DE HAR IK ET LIV SELV DERFOR. HÅBER HAM DER STAK MIG HÅBER HANS FAMILIE AF KRÆFt!!!!!!!!!!!!

DET ER FANDME FOR LANGT UDE !!!!

Skrevet af NIKLAS, Tirsdag den 3. juni 2014, 15:29

SYNS DET ER EN FULDSTÆNDIG LATTERLIG LOV OG USERIØST !
JEG RYGER DAGLIGT HVER DAG OG HAR GJORT I 9 ÅR
JEG KØRER BIL HVERDAG, DOG ALDRIG NÅR JEG ER PÅVIRKET, DVS. JEG KØRER KUN OM DAGEN NÅR JEG IKKE HAR RØGET.
MAN ER PÅ INGEN MÅDE PÅVIRKET DAGEN EFTER.
OG JEG VIL MED GARANTI VÆDE MIN RØV PÅ JEG KØR BEDRE BIL END 50% AF DANMARKS BEFOLKNING.
JEG KØR MINIMUM 15000KM ÅRLIGT OG HAR GJORT I 13 ÅR UDEN EN ENESTE SKADE ( OG JEG KØR RET FRISKT )
SYNES DET ER FOR DÅRLIGT MAN KAN BLIVE TAGET FLERE DAGE EFTER.
DER BURDE VÆRE EN LOV LIGE SOM ALKOHOL HVOR DER ER EN PROMILLE GRÆNSE.
DET KAN GODT VÆRE DET ER ULOVLIGT AT RYGE HASH.
MEN DERFOR BURDE DET IKKE KOSTE KØREKORTET HVIS MAN RYGER DAGEN FØR !
SYNES DEM DER HAR LAVET DENNE REGL BURDE SÆTTE SIG IND I DET I STEDET FOR AT LÆSE SIG TIL TING NÅR DE IKKE ENGANG SELV VED EN SKID OM DET.

SÆT JER IND I TINGENE I STEDET FOR AT KASTE EN REGEL UD FORDI I VIL STOPPE HASH HANDLEN I KØBENHAVN.
KENDER EN SOM HAR MISTET HANS ARBEJDE OG ER FLYTTET FRA HANS HUS PGA. AT HANS MOR HAR SCLEROSE OG RYGER DAGLIGT OG HAN ER PASSIV RYGER FORDI HAN PASSER HANS MOR
HVA FANDEN SKER DER OVEN I HOVEDET PÅ SYSTEMET ???
TOTAL HJERNEDØDE FOLK DER HAR LAVET DENNE REGEL OG TOTAL UVIDEN !!!

lorte land

Skrevet af Anonym, Lørdag den 3. maj 2014, 20:39

ny lovgivning. de tager bilen første gang der er narko i blodet. ryger på en ferie med familien i holland om fredagen. kommer til lortelandet dk om mandagen og møder bøsse tolder od betjent. ingen bil og kørekort samt kæmpe bøde. lorte land

Hassssh

Skrevet af hashelskerkurder, Mandag den 9. september 2013, 12:05

Ryg ryg men ıkk blıve tagget:) for blıver du tagget er du pa den den

Kørekort

Skrevet af Casper, Fredag den 21. juni 2013, 12:36

.

Skrevet af Jimmy, Søndag den 7. april 2013, 04:07

Rend mig i røven, hva er det for en lorte regl i har lavet for at finde ud af om folk har røget, det er latterligt. Jeg har røget 4 dage før jeg bliver taget. Mister kørekortet i 5 år. Sådan. Tror i jeg stopper med at køre bil, i kan tro om kan i. Jeg tror sku ingen stopper med at køre når de alligevel tager det så mange år. Det ikke giver mening af i tager vores frihed på den måde, for hvad, fordi vi har røget. Tag jer sammen. Jeg har mistet mit arbejd, og har fået så meget i bøde, tror i jeg betaler, gu gøre jeg så! Hvordan sku jeg også betale så meget når jeg nu er arbejdsløs? Medmindre jeg går ind og røver et sted. Ej men helt ærligt? Politet har så mange skyderier her fortiden af de ikke kan finde rundt i det, mon ikk det her måske er en af grundene til folk render og laver ballade, for vi har sku ik noget og lave mere ud over og ryge den fede. Også ville jeg jo aldrig mere kigge en panser i øjnene og være ærlig. Aldrig! Ministeren som er kommet med den regl eller hvem det er , sut pik og dø. Kun fordi vi har fået et så stramt liv. Der kommer nok flere kriminelle i Vestegnen!

kim

Skrevet af kim jakobsen, Fredag den 15. februar 2013, 13:21

hej har røget et par gange eller ti. jeg ved at hvis du er i et selvskab og der bliver røget hash så kan man måle det i op til 3 måender hej skide godt så må jeg heller ikke køre bil og jeg behøves ikke at ryge er bare pasiv ryger pis hvad er det i vil lukke os ind i en firekant???
Så kan man jo heller ikke komme til contert eller lig??
nu må i sku styre jer. længe leve friheden i min bare

Ny lov om HASH

Skrevet af Diller, Torsdag den 17. januar 2013, 20:20

Lige en bemærkning om jeres fantastiske nye lov. Er pga jeres nye lov stoppet med at ryge en lille jont en gang i mellem, men mit problem med den er; at det kan tage mellem 4 til 6 uger før det er ude af kroppen. Jeg har ikke røget i to uger nu, men kan så stadig blive stoppet inden for de næste fire uger, og miste mit køre kort, og dermed miste mit firma...HVA' FANDEN SKER DER LIGE FOR DET?

Mvh Diller

IKKE ok

Skrevet af Tomas, Torsdag den 6. december 2012, 14:22

Nej det er ikke i orden. At måle spor efter hash er IKKE et mål for hvor påvirket en person er. Jeg har arbejdet med et tilsvarende projekt på et fælles nordisk projekt og konklusionen var at vi aldrig ville kunne måle en parameter der var indikerende for vedkommendes påvirkningsniveau og det må jo være formålet i forhold til trafiksikkerheden. Alternativt har apparaturet og indsatsen ikke noget med færdsel at gøre og så kan man lige så vel sætte politiet til at gå rundt og stemme dørklokker med apparatet i hånd. Og da de pt. ikke har lovhjemmel til dette så mener jeg at man opererer i en juridisk gråzone!

Fedt!!!

Skrevet af john, Torsdag den 22. november 2012, 01:50

Fandme okay, den er helt gal i midtjylland.

SYGT!

Skrevet af Grower, Mandag den 19. november 2012, 16:08

SYGT.

Skrevet af Hennesy, Mandag den 19. november 2012, 16:02

http://www.youtube.com/watch?v=kiI98p0fxfw <--- De burde jo virkeligt være døde.

Sandheden.

Skrevet af Viden., Mandag den 19. november 2012, 16:00

Vi var et yndigt land.

Skrevet af Almindelig dansk statsborger, Lørdag den 17. november 2012, 16:31

Total latterligt.

Folk bruger jo bare øjndråber og detox mundskyl, så kan "snifferen" ikke finde ud af om du har røget og betjenten kan ikke se det på dine øjne, pga øjndråbberne. Men sådan skulle det jo helst ikke være. Danmark er snart et sted hvor man skal være stresset og bekymret storset alle steder man befinder sig, medmindre "man sidder sammen med vennerne bag lukkede gardiner og ryger en joint".

Hash er mindre farligt end alkohol - og vil højst sandsynligt kurerer demens, cancer og mange andre sygdomme! Derudover skal man ikke glemme at hash ikke kun kan ryges, men også kan være hamp. Biler kan kører på hamp, tøj kan laves af hamp (10 gange stærkere, varmere og sundere), Bygninger kan laves af "hempcrete", bilkarosserier kan laves ud af hemp, osv osv osv... Det CO2 neutralt, billigere og bedre!? Hvad er det folk ikke forstår!?

- Cannabis er blevet brugt siden tidernes morgen, det er alkohol ikke. Man kan ikke dø af hash om du røg konstant i 100 dage.
- Hvis det blev lovligt, mister de kriminellen deres største indtægtskilde.

Jeg synes vi skal give ham betjenten på billedet en bøde for at kører overvægtig på motorcykel og tage hans kørekort fordi han drak en flaske rødvin med sin kone fredagen før.

RETTELSE.

Vi er et yndigt land.

Skrevet af Dansk Statsborger, Lørdag den 17. november 2012, 14:54

Total latterligt.

Folk bruger jo bare øjndråber og detox mundskyl, så kan "snifferen" ikke finde ud af om du har røget og betjenten kan ikke se det på dine øjne, pga øjndråbberne. Men sådan skulle det jo helst ikke være. Danmark er snart et sted hvor man skal være stresset og bekymret storset alle steder man befinder sig, medmindre man sidder sammen med vennerne bag lukkede gardiner og ryger en joint.

Hash er mindre farligt end alkohol - og vil i fremtiden sikkert kurerer demens, cancer og mange andre sygdomme! Derudover skal man ikke glemme at hash ikke kun kan ryges, men også kan være hamp. Biler kan kører på hamp, tøj kan laves af hamp (10 gange stærkere, varmere og sundere), Bygninger kan laves af "hempcrete", bilkarosserier kan laves ud af hemp. Det CO2 neutralt, billigere og bedre!? Hvad er det folk ikke forstår!?

USAMMENHÆNGENDE TILTAG

Skrevet af Jeppe, Fredag den 16. november 2012, 09:22

Det her initiativ, samt indkøb af hele 2 utroligt unødvendige maskiner, vidner blot om følgende:

1. Vores lovgivere har mistet sans med virkelighed og rimelighed, ligeledes har vores regering når de kan stemme ja til den slags lovtiltag uden at gennemskue de potentielle konsekvenser.

2. At en dansker kan risiskere at miste alt (kørekort, job indtægt m.m.) på baggrund af at vedkommende bliver taget for at ryge joints.

3. At DK, begynder at udvise negativ forståelse for de mennesker der bor i vores samfund, og hvad der skal til af gode tiltag for at gøre vores samfund bedre istedet for værre.

4. At visse personer med magt/indflydelse, føler et behov for at gøre det danske samfund mindre frit end det plejede at være.

Jeg har fra start af forholdt mig enormt kritisk - især ift. det her tiltag, da jeg mener det ikke har et eneste positivt resultat, hverken for samfund, regering, samfundsøkonomien eller beskæftigelsen.

Jeg synes kort fortalt at I skal afskaffe den seneste lov samt returnere de indkøbte maskiner og samtidig sende et signal om at vi faktisk ikke ønsker at DK skal ende som et "demokrati-diktatur".

Sygt samfund

Skrevet af Ben, Torsdag den 15. november 2012, 13:55

Hvad med at tage ved korrupte og falske ledere i dette samfund,det er jo kun de "små" i samfundet det går ud over

Sorry for stavefejl

Skrevet af Karsten vester, Mandag den 12. november 2012, 19:14

Undskyld ovenstående stavefejl i mit indlæg.. Er simpelthen så tosset og skuffet over sådanne småborglige indlæg og total mangel på viden i et såkaldt videnssamfund.. Fri os for den slags dumme personer.. Men nu vil jeg drikke i stedet og lave den ravage vi kender herfra... Det har vi jo gode erfarringer med gennem flere århundrede.. Hurra lovgivere - dygtige er i..

Totalt til grin

Skrevet af Karsten vester, Mandag den 12. november 2012, 18:56

Kun et spørgsmål her, hvor fanden er logikken i at i alkohol drikkende individer skal have lov til at køre rundt med en lille (0.5) brandert på? Har sku da aldrig hørt noget så åndsvagt (karsten nonbo = kæmpe klovn) hvad med lige i en fart at indføre nul tolerance for alkohol ligeledes men det påvirker jo "jeres druck" og det går jo ikke. I ved som sædvanligt ikke hvad helvede i snakker om derinde. Bevis dog i det mindste sammenhængen mellem den cut off værdi der her er sat som grænse i relation til køreegenskab for billisterne. Vi sidder jo mange faglærte her og er ved at omkomme af grin af jeres markværk som ikke går andre steder i industrien. Der skal heldigvis dokumentation for sådan en gang ævl i her roder jer ud i. Karsten nonbo - du sku have et lods ud af politik med dine latterlige bemærkningen omkring weekendsnarkomaner. Jeg var venstre men aldrig mere. Sku ikke en skid liberalt parti mere.. Klart folk ikke skal køre rundt efter at have røget og er påvirket men flere dage efter????? Men det må man godt med alkohol???? Tåber!!! Tag jer sammen...

:)

Skrevet af Signe, Onsdag den 7. november 2012, 11:45

Håber at vi almindelige borgere en dag kan få lejlighed til at kontrollere magthavere og politiet selv, for eventuelle rester af cannabis og andre stoffer i blodet og efterfølgende få lov at give dem en passende straf.

Der vel forhåbentlig ikke nogen der tror på, at de alle kører rundt som små, uskyldige lam. Hvorfor skal de have lov til at undgå deres egen kontrol?

Hvad med...

Skrevet af Poul, Onsdag den 7. november 2012, 10:49

Når man laver noget forkert skal man straffes. Men at straffe med frakendelse af kørekort for noget man ikke har gjort mens man kørte bil er idioti. De to ting har intet med hinanden at gøre.

Med den holdning vil strafudmålingen så afhænge af hvor man bliver taget og ikke for hvad man har gjort? Hvis de valgte at lave en måling på folk i en bank og man fandt spor af cannabis får man så strafudmåling som bankrøver?

Lis dit copy paste, manglende dialog og idiotiske argumentering er trættende. Vi er jo praktisk talt enige alle sammen alligevel det handler bare om forståelse for grænseværdier og deres virkning på kroppen flere dage efter.

DETOX MUNDSKYLD

Skrevet af Mikkel Rørvig, Mandag den 5. november 2012, 09:49

til jer der ryger en lille joint i ny og næ inden i kører skyl munden med Detox mundskyld fås overalt på nettet , brugt meget i usa bla. og vupti snifferen ser INTET lige meget hvilket stof det er i 30-40 min . man kan ogsp få det i bolschere form , pga. tynd og slap lovgivning

Så la' da vær' Lis

Skrevet af A.G, Søndag den 4. november 2012, 15:06

Lis du burde lynches, længere er den ikke! inden du begynder og kalde folk diverse ting og navne synes jeg lige du skulle tage et kig på dig selv!

Du er et egoistisk overlegent fisseful.. lev du videre i din lille grå boks.

mit ynglings program

Skrevet af Lis, Lørdag den 3. november 2012, 15:32

Mit ynglings program er politijagt på kanal 5.
Jeg fryder mig hver gang når politiet stopper de egoistiske danskere gang på gang fordi de enten kører sprit eller kører uden kørekort,uden sele,taler i mobil.
Jeg glæder mig til at se at de fanger nogle af disse lovbrydere der ryger hash imens de kører bil.
Jeg synes desuden det er helt iorden at politiet har fået det perfekte redskab "snifferen"til at fange lovbrydere der har røget hash og stadig har hash i blodet nogle dage efter de har røget.Det er fuldt berettiget.
De er både farlige for dem selv og ikke mindst farlige for alle os lovlydige borgere der ikke ryger hash og kører bil.

Husk nu at hash er ulovligt her i danmark,og hvis man har hash på sig eller ryger hash.Så er man kriminel og er en lovbryder.

tard

Skrevet af lisertard, Torsdag den 8. november 2012, 13:28

Fuck hvor er du retarderet og høre på... Du lyder ligesom galningene fra hizb ut tahrir.. eller ham her http://www.youtube.com/watch?v=ynP3RhGHRMM

Jeg håber at vores gode betjente fanger en masse lovbrydere

Skrevet af Lis, Lørdag den 3. november 2012, 15:24

Jeg håber at vores gode betjente fanger en masse lovbrydere og udskriver en masse bøder til dem der går og ryger hash imens de kører bil.

Politiet gør en fantastisk indsats overfor os lovlydige borgere og fanger selvfølgelig alle lovbryderne.
Det er godt at vores gode politi gør hverdagen tryg og sikker for alle os lovlydige borgere,og udskriver højere bøder og fængsler alle disse lovbrydere der gør hverdagen usikker og farlig for alle os lovlydige borgere.Mere kontrol og højere bøder for at køre i påvirket tilstand.

20.000 kr i bøde plus fængsel og samfundstjeneste for at køre sprit kørsel og frakendelse af kørekortet for bestandigt.

30.000 kr i bøde for at køre med ulovlige stoffer i blodet plus fængsel og gratis samfundstjeneste.udover selvfølgelig at miste sit kørekort for bestandigt.

20.000 kr i bøde for at tale i håndholdt mobil imens man kører plus fængsel og selvfølgelig at miste sit kørekort for bestandigt.

Højere straffe og bøder til alle de eoistiske lovbrydere der gør hverdagen usikker for alle od lovlydige borgere der bryder disse love og regler.

Højere straffe og højere bøder "ja tak"

at køre træt i bil

Skrevet af F.A., Mandag den 23. december 2013, 15:51

har lige læst at træthed også snart kan måles.
det er ulovligt at køre træt i bil.
mener du, at der også her skal indføres nultolerance.
hvis ikke, hvorfor ?

Lis, Du jo et sygt menneske !

Skrevet af Casper, Onsdag den 15. maj 2013, 23:12

Tænk at du vil have ALLE der gør det mindste forkert i fængsel! så vil der da først komme en masse mere kriminalitet, da chancen for at komme i bandemiljø er langt højere i fængsel og så for at snakke i mobil ?? Du jo dicideret syg!!

Det kan man da ikke?

Skrevet af Kristian, Torsdag den 29. november 2012, 08:35

Lis, hvordan kan man både "gå og ryge hash" og køre bil samtidigt? Det må du lige forklare mig.

Jeg tror iøvrigt at du, med din holdning, "Ret ind for loven, man må ikke være kritisk", ville have det rigtigt godt hvis du levede i et diktatur. Kan du ikke flytte, så vi andre kan få lov at være kritiske over for vores magthavende?