Fra Elling til smuk svane

Der var engang en pige, der drog ud i verden for at finde lykken. Først solgte hun sin mors symaskine og vekslede den til en togbillet til Paris. Derefter udgav hun sig for at være skuespiller og fik tilsneget sig sin første filmrolle overfor Jerry Lewis.
Og efter mange års prøvelser og hårdt arbejde kan hun i dag leve lykkeligt med sin trommeslager-mand, deres fire børn og et cv, der vidner om, at den smukke nordjyde har spillet overfor alle fra John Travolta, Russell Crowe, Robin Williams til den store 'Godfather' Al Pacino.
Historien handler selvfølgelig om danske Connie Nielsen. Den 44-årige skuespiller, der lever et liv, de fleste kun tør drømme om.

Svær opvækst

Et vaskeægte eventyr-liv, der indledtes med en svær opvækst i andedammen i Elling nær Frederikshavn. Men som i dag er en smuk dansk svane med masser af international succes.
Sammen med sin mand, Lars Ulrich, er Connie Nielsen i disse uger i Danmark. Metallica er i fuld gang med deres Europa-turne og spiller intet mindre end fem store koncerter i København. Parret og deres fire børn har base i et lejet hus i Nordsjælland, inden de om få uger drager videre ud i Europa.

Barndommen

Sammen med faderen, der var buschauffør og moderen, som arbejdede på kontor, flyttede hun fra Hillerød til Nordjylland, da hun var ni år gammel. Familien flyttede ind i denne vinrøde villa på hjørnet af den trafikerede Skagensvej og Frederikshavner-forstaden Elling. Her voksede Connie Nielsen op på både godt og ondt. For det var hverken nemt at være 'forfinet københavner' og integrere sig i det nordjyske, gå til ballet i stedet for håndbold, eller være teenager med brune briller.

- Der var ingen, der sagde, jeg var flot, da jeg voksede op hjemme i Frederikshavn. Nærmest tværtimod med mine lange tynde arme, stankelben og dårligt tøj, har Connie Nielsen tidligere sagt til B.T.

Ungdommen

I sin fritid spillede hun skuespil på Ungdomsgården Hånbæk og amatørrevy med sin mor. De gjorde grin med melodi grand prix, og Connie spillede nummerpige. Men skuespil på dilettant-niveau var langtfra nok for den unge pige. 18 år gammel vekslede hun sin mors symaskine til en togbillet til Paris og flyttede ind hos sin onkel. Efter få uger i Frankrig blev hun tilfældigt inviteret med til en modelfest. Bordherren var en filmproducer, som hun gladelig fortalte, at hun var skuespillerinde. Få uger efter havde hun sin første rolle og spillede over for den 64-årige Jerry Lewis. Rollen førte hende til Italien, hvor hun spillede med i en tv-serie. Hun blev forelsket i landet, boede der i 10 år og gik på teaterskole, lavede modeljob og reklamefilm. Samtidig mødte hun også en mand og fik sønnen Sebastian. I 1996 fik hun sin første rolle i en amerikansk tv-film. Anmelderne var vilde, og hun blev tilbudt en agent i Hollywood. Kun en måned efter fik hun rollen som Al Pacinos datter i 'Djævlens advokat'. Herefter fulgte flere og flere film. Connie Nielsen blev skilt og flyttede med sønnen til New York. Det store gennembrud fik hun for alvor i 'Gladiator'. En rolle, hvor hun ifølge B.T. tjente et syvcifret beløb.

Religion

Under et sommerbesøg i et mormontempel i Schweiz mødte de nogle mormon-familier fra Nordjylland, og så rykkede familien først til Frederikshavn og siden til Elling. I Elling var Connie Nielsen ikke bare anderledes, fordi hun kom fra Hillerød. Hun gik også i søndagsskole og til nadvermøder. Og ingen i familien hverken drak kaffe, te eller alkohol. Ligesom det var bandlyst at ryge eller gå i udfordrende tøj. Connie Nielsen var med egne ord 'meget troende'.

- Jeg tog det virkelig alvorligt. Jeg tog reglerne til mig og prøvede virkelig at forstå, hvordan man havde et ansvar overfor Gud i den måde, man opførte sig over for andre på, sagde Connie Nielsen til Politiken i 2004. Men efterhånden som hun blev ældre, voksede hun ud af sin tro. Hun begyndte at interessere sig for filosofi og biografier af malere og skuespillere. Hun lærte om andre religioner i skolen, og langsomt gik det op for hende, at hun ikke ønskede en religion med menneskelige forbehold:

- Hvad angår kønsroller og race satte mormonkirken nogle regler, som helt tydeligt var menneskelige forbehold, har hun sagt.

Kærligheden

Men blev i 2004 kærester med Lars Ulrich, den danske trommeslager i Metallica. De mødte hinanden første gang på et hotel i Los Angeles, hvor de længe sad og talte dansk. Så længe, at Connie Nielsens daværende kæreste sad og blev mere og mere sur. Først et par år efter krydsedes deres veje igen, har parret fortalt i Berlingske Tidende. Lars Ulrichs gode ven, Sean Penn, ringede en aften fra New York og sagde, at han sad sammen med en, der gerne ville tale dansk med ham. Det var Connie Nielsen. De to holdt kontakten ved lige. Lars besøgte hende bl.a. i New York. Men det var først i 2004, da de mødte hinanden på Hotel DAngleterre i København, at de blev kærester. I dag bor de i San Francisco med udsigt over bugten og Golden Gate Bridge. Det tre etagers hus med træningsrum, biograf, jacuzzi, sauna og squash-bane deler de med deres fælles søn Bryce Thadeus, samt Lars Ulrichs to børn, Myles og Layne, fra hans tidligere ægteskab. Connie Nielsens søn Sebastian bor i dag i London.

Her skal Lars Ulrich og familien bo

Det er, hvad der venter familien, når Lars Ulrich, Connie Nielsen og tre børn rykker ind på Hotel D’Angleterre i denne weekend. Hotellet er Lars Ulrichs foretrukne, som han kalder for sit danske hjem. Udover deres fælles søn Bryce på to år har de Myles på 10 og Layne på 8 år med. Det er Lars’ børn fra et tidligere ægteskab. De skal efter al sandsynlighed bo sammen i den storslåede Royal Suite, som de også gjorde sidste sommer, da de holdt ferie i Danmark. Og det bliver ikke et billigt ophold. Suiten alene koster 25.020 kroner pr. nat.

Pris: 300.000 kr.
Metallica skal spille fem koncerter i Forum i København i næste uge, med en enkelt koncert i Finland ind imellem. Den sidste koncert på dansk jord bliver spillet d. 28. juli, og sammenlagt kan det betyde helt op til 12-14 dage på det luksuriøse hotel. Prisen kan derfor løbe op i over 300.000 kroner. Men så får de også spa, lysekroner, forgyldte paneler og en fantastisk udsigt over det pulserende liv på Kongens Nytorv. Den 135 kvadratmeter suite er gennemført med lækkert design og tykke tæpper på alle gulve.

Østers og biksemad
Udover udgiften til værelset kommer regningen for parrets hang til roomservice. Der kan bestilles mad til suiten alle døgnets 24 timer, og her kan familien bestille alt fra carpaccio og østers til hamburgers og biksemad. Hvis børnene skal have en god, solid morgenmad, er der selvfølgelig cornflakes med mælk eller havregrød på menuen. Pris: 50 kroner.

Et glas friskpresset juice til at skylle herlighederne ned med kan Lars Ulrich bestille for 65 kroner. Hvis familien trænger til motion eller ren forkælelse og afslapning oven på en lang dag i hovedstaden, har de fuld adgang til det overdådige Arndal Spa og Fitness.

Sidste sommer tilbragte Lars Ulrich og Connie Nielsen hele seks uger på det celebre hotel, her løb regningen op på mere end en million kroner.

Connie gi’r mig røvfuld dagligt

- Connie og jeg er to slags danskere. Jeg er flyvsk københavner, og hun er jordbunden fra Nordjylland. Tro mig, mand, hun giver mig røvfuld på daglig basis, så jeg kan forblive på jorden!

Lars Ulrich griner.
Så kommer han til at tænke over, hvad han lige har sagt.
Og griner igen.

- Jeg har også brug for at blive holdt nede. I det daglige er jeg jo omgivet af folk, som bare siger »ja« – og det bliver de også betalt for (latter). Den luksus har jeg ikke med Connie, og det vil jeg heller ikke have.

Lars og jeg sidder backstage efter endnu et show i endnu en europæisk sportshal. Om få dage (mandag 20. red.) skal Metallica spille det første af fem udsolgte show i Forum på Frederiksberg. Og trommeslageren funderer over den drejning, hans liv har taget, siden han sidst i 2003 mødte og blev kæreste med skuespillerinden Connie Nielsen.

Flippet med to liv

- Det er, som om jeg har to liv efterhånden – det er ret flippet, som 45-årige Lars siger.

- Ét som ansvarlig familiefar og så et andet, hvor jeg er – og sæt venligst det i STORE citationstegn – 'rockstjerne' og får lov at skabe mig som en 12-årig på scenen med Metallica.

Lars smiler igen.

- Men vi har fundet en god balance i bandet, synes jeg. Når vi laver de hér turnéer i Europa om sommeren, har vi alle sammen familien med, så opretter vi forskellige baser i f.eks. København eller Rom, hvor vi installerer koner og børn, og så flyver vi ud til koncerterne, mens vi kan være sammen med familien i de pågældende byer, når vi ikke er ude at spille.

Eks’en er med

Sammen med Connie har Lars sønnen Bryce på to år, men han har yderligere to sønner, 10-årige Myles og 8-årige Layne, med sin tidligere hustru Skylar. De er også med.

- Jo, heldigvis har Skylar og jeg fundet en fin balance. Så hun og hendes nye mand er også med på dele af turnéen sammen med Myles og Layne. »Den udvidede familie«, som jeg kalder det, siger Lars.

Og alt imens Lars hårdt presset gerne vil kalde rollen som familiefar med tre børn for »et fuldtidsarbejde«, får man ham sympatisk nok aldrig til at sige det samme om sit dagjob som trommeslager i ét af verdens største rockband.

Det er ikke arbejde

- Nej, det vil jeg sgu ikke være bekendt.
Vi opholder os i Europa på vores yndlingssteder i to-tre måneder om sommeren, og så er der sgu ingen grund til at få ondt i røven over, at man skal spille 25 koncerter, nu man alligevel er her, som Ulrich siger.

- Vi rejser rundt og kommer en masse dejlige steder sammen med familien. Det vil jeg fandme ikke kalde arbejde.

Og Metallica er efterhånden et rejsende familiecirkus, tag ikke fejl af det. Men Lars vil ikke afvise, at det er netop dét, som gør, at Metallica i disse år er bedre kørende, end de har været i mange år. Ikke mindst forholdet mellem Metallicas to stiftere, ledere og jernviljer – Lars og sangeren James Hetfield – er bedre end nogensinde.

- James og jeg har det virkelig fint og hyggeligt sammen. Det at vi begge har børn har bragt os tættere på hinanden, smiler Lars.

Taler om børn i timevis

- Han har også tre styk, og vi kan sidde i timevis på flyet og tale om et eller andet åndssvagt om vores børn.
Om hvad vi har oplevet med dem o.s.v., og det samme gælder faktisk de andre to i bandet, som også har børn – sammenlagt har vi ti stykker i Metallica. Alle i den samme aldersgruppe fra to til ti, og det hjælper også på fællesskabsfølelsen.

Og kom så ikke hér og sig, at en karriere, der et godt stykke ad vejen er bygget på sange om mareridt, manipulation, sorg, død og ødelæggelse, ikke kan føre til idel lykke!

steff@bt.dk

Lars Ulrich beder fans om hjælp

En ulykkelig Lars Ulrich beder sine fans om hjælp. Han har tabt et halskædevedhæng i Spanien og vil strække sig langt for at få smykket igen. Det er en gave og Metallica-trommeslageren er meget knyttet til det.Den danske rockstjerne tabte vedhænget før gruppens koncert i Madrid tirsdag aften og en grundig eftersøgning i alle bandets gemmer har ikke givet resultat. Ulrich mener, kæden må være knækket, da han joggede en tur inden bandet spillede på Palacio de Deportes. Hans løbetur gik gennem området omkring sportsarenaen. Ulrich opfordrer nu sine spanske fans til at lede efter hans sorte kors og sende en email til webmaster@metalclub.com, hvis de kan bidrage med noget, eventuelt bare spor. Han udlover en dusør til den, der skaffer ham vedhænget tilbage. Metallica indtager København i næste uge. På mandag giver gruppen den første af fem udsolgte koncerter i Forum.