KØB PLUS!

Frederik Andersen tæt på NHL

Den danske landsholdsmålmand er en af Anaheim Ducks’ tre målmænd

Frederik Andersen er én af Anaheim Ducks’ tre målmænd og kom torsdag aften til Vancouver, hvor ”ænderne” sæsondebuterer natten til søndag dansk tid mod Jannik Hansen & co.

Jonas Hiller er Ducks’ førstemålmand, mens andenmålmanden i premieren bliver enten Tre Kronors Viktor Fasth eller den danske landsholdsmålmand.

– Jeg har arbejdet hårdt for at realisere drømmen om NHL, og det var et stort øjeblik og et skridt på vejen, da jeg blev kaldt op, siger Frederik Andersen til sporten.dk fra Vancouver.

– Jeg har ikke fået noget at vide, om jeg skal være med på bænken på lørdag, eller det bliver Viktor Fasth. Men bare det at være en del af holdet er dejligt.

I NHL tæller det kun i statistikken, hvis en målmand kommer på isen, så den ”rigtige” debut må formentlig vente.

Frederik Andersen blev efter en forrygende sæson for Frölunda i Elitserien draftet af Anaheim Ducks i 2012 i tredje runde som nr. 87 overall.

Han har spillet 21 kampe for farmerklubben Norfolk Admirals med en fornem redningsprocent på 92,4 og er endda blevet noteret for to assist.

– Det er gået godt herovre. Jeg har lært meget og er blevet bedre på mange punkter. Nu venter jeg på den store chance, siger han.

– Det er sjovt, at vi skal møde Vancouver med Jannik Hansen. Jeg glæder mig til at hilse på ham.

Viktor Fasths første kamp i Nordamerika blev hos Norfolk Admirals. Han har været skadet siden november og blev sendt til farmerholdet for at få matchtræning.