Der er plads til forbedringer hos Apple i en grad som man ikke har oplevet længe.

Først var der store smæk til Apple Maps og for tiden bløder aktien bløder på den amerikanske børs. Chefen Tim Cook har fået en stor del af skylden, men under Steve Jobs kunne der også fejles. Vi har fundet de største bommerter i Apples historie.

Ping!

Man behøver ikke gøre meget andet end at sige navnet på denne musik-feature højt, og man kan næsten fornemme, at det var en fejl.

Apple forsøgte med Ping at gøre iTunes til en social musiktjeneste. Det lykkedes på ingen måde, og man måtte i 2012 erkende, at man var blevet overhalet mange gange af Facebook, Twitter, Spotify, Pandora og lignende tjenester, der på langt bedre vis binder brugen af musik sammen med de sociale medier.

Især Spotify må anses for at være et problem for Apple, og der er slet ingen tvivl om at man i Apple-regi forsøger at løse den gordiske knude, der handler om igen at komme til at tjene penge på den musik, som næsten er gratis i tjenester som Spotify.

Ping nåede akkurat at fylde to år inden det 20. september blev pillet ud af iTunes og erstattet af mulighederne for at dele musik via Facebook og Twitter.

Læs mere om alle Apples store bommerter HER.

Antennagate og ansættelsen af Papermaster

Under produktionen af iPhone 4 havde Jobs valgt Mark Papermaster til at stå for hardwaredelen i telefonen, og især delen der handlede om antennerne og forbindelsen til omverdenen fik efterfølgende en del negativ omtale. Papermaster kom fra en stilling i IBM og blev ansat i Apple i 2008.

To år senere i sommeren 2010 fik han tildelt ansvaret for hele den misere, som er kendt som 'Antennagate'. I bakspejlet ville man i Apple-regi nok gerne have været foruden polemikken, og selvom det nok er meget at give Papermaster hele skylden, så havde man måske valgt en anden til at stå for opbygningen af en iPhone i dag.

Da Apple og Jobs fik høvl for den ringe antenne, som gjorde, at man ikke kunne tale i iPhone 4, hvis man holdt den på en bestemt måde, så reagerede Steve Jobs på ret arrogant vis. Han skrev til en irriteret kunde, at han bare skulle undgå at holde telefonen på den måde, hvor der ikke var noget ordentligt signal.

Ikke den heldigste respons fra topchefen, der et stykke tid senere undskyldte ved at tilbyde gratis covere til alle iPhone-ejere, så de igen kunne komme ordentligt i kontakt med omverdenen.

Internettet

Apple er stærke på mange fronter, men når det kommer til nettjenester, så er de ret sløjt kørende. I hvert fald, når man kigger på tjenester som Spotify, Facebook, Twitter og Instagram. Det er lidt som om Apple har et stort hul i deres strategi, når det handler om den platform, hvor vi efterhånden har flyttet hele vores digitale liv over.

Apple er efter sigende i gang med et dedikeret Apple TV, der måske kan flytte mere af vores tv-forbrug ud på nettet, men det er efterhånden også et af de sidste åbenbare vandhuller, der ikke til fulde er udnyttet af andre.

På de sociale nettjenester glimrer Cupertino-virsomheden med sit fravær, og det kan undre, at man ikke har fundet vej til ejerskabet af bare en af de store og kendte tjenester, eller at man bruger noget af den enorme egenkapital på satsninger i denne retning.

Måske er det på trapperne, men internettet er endnu ikke Apple-land, som smartphone og tablet-verdenen er.

Følg media:mac på Facebook