Listen over særligt udsatte boligområder har fået 10 nye navne. Til gengæld er fem områder blevet strøget fra den omstridte liste.

Askerød i Greve, Kvaglund i Esbjerg, Munkebo i Kolding og Degnegården i København.

Det er nogle af de 10 socialt belastede boligområder, der mandag har fået By-, Bolig- og Landdistriktsministeriets ghetto-stempel. Det vil sige, at de har særligt høje andele af nydanskere fra ikke-vestlige lande, arbejdsløse og kriminelle beboere.

Mens 10 nye boligområder er kommet på listen, er fem områder blevet strøget, så ghetto-listen nu rummer 33 belastede boligområder.

By-, Bolig- og Landdistriktsminister Carsten Hansen (S) har tidligere kritiseret listen, der blev indført under VK-regeringen, og i forbindelse med den nye liste gentager han sin kritik.

- Regeringen arbejder hårdt på at løse de problemer, der er i nogle af vores almene boligområder. Min vurdering er, at kriterierne skal justeres, så de i højere grad kan sætte retning for den samlede indsats. Det vil jeg drøfte med Folketingets partier, siger ministeren i en pressemeddelelse.

Han varsler også flere initiativer til at løse problemerne i de belastede områder.

- Jeg vil tage initiativ til, at der etableres partnerskabsaftaler mellem regeringen, kommunerne og boligselskaberne, så den samlede indsats forstærkes mest muligt. Derudover vil jeg samle de bedste initiativer i en »værktøjskasse«, så kommunerne kan få et hurtigt og enkelt overblik over de løsninger, der virker, siger Carsten Hansen.

- Endelig vil jeg optage forhandlinger med satspuljepartierne om yderligere initiativer, der kan reducere kriminaliteten og øge beskæftigelsen i de udsatte boligområder, fortæller han.

De fem områder, der ikke længere kan betegnes som ghettoer, tæller nogle af hovedstadens mest berygtede boligområder: Aldersrogade, Gadelandet/Husumgård samt Tingbjerg/Utterslevhuse.

KLIK HERUNDER OG SE HELE LISTEN FRA MINISTERIET FOR BY, BOLIG OG LANDDISTRIKTER