Kirkerne kan ikke fyldes op om søndagen, og derfor bør nogle af dem lukkes for at spare på ressourcer.

De danske kirker er kommet uberørt gennem den krise, der har lukket stribevis af skoler, sygehuse, plejehjem og biblioteker. Faktisk har kun ni af landets 2354 kirker måttet lukke kirkedøren. Og det er ikke rimeligt i forhold til den nuværende udvikling, mener formanden for menighedsrådene i Danmark, Inge Lise Pedersen, ifølge Fyens Stiftstidende.

- Vi bliver nødt til at lukke kirker for at holde kirken levende. Pengene skal bruges på et aktivt menighedsliv og ikke på at lade en maskine køre i tomgang, siger hun til Fyens Stiftstidende og fortsætter:

- Når kirkegangen er så dårlig, at der næsten er mere personale end kirkegængere, bliver vi nødt til at tage fat på den ømtålelige proces og lukke kirkerne.

Langeland har med sine 20 kirker til 13.500 beboere taget pladsen som et af de steder med flest kirker per indbygger. Lige efter kommer Bogense Provsti, hvor knap 30.000 indbyggere kan vælge mellem 30 forskellige kirker om søndagen.

Ressourcerne skal bruges bedre, mener formanden for Den dansk Præsteforening, Per Bucholdt Andreasen.

- Der kommer ikke så meget ind i kirkeskat, når befolkningstallet falder, eller arbejdsløsheden stiger, siger han til Fyens Stiftstidende.

Det har hidtil været op til de enkelte menighedsråd, om kirkerne skulle dreje nøglen om, men nu er et forslag i høring, som flytter beslutningen væk fra rådene. Dermed bliver det nemmere at lukke kirker. En debat, som kirkeminister Manu Sareen (R) er positiv overfor.

- Jeg tror, at vi bliver nødt til at tage kirker ud af brug, siger han.