KØB PLUS!

Riis værdsætter kritisk journalistik

Bjarne Riis svarede i 2010 en tysk avis på dopingspørgsmål og gav udtryk for, at han satte pris på kritisk journalistik.

Den faste læser af dette site vil have bemærket, at sporten.dk har haft 12 spørgsmål liggende, som vi gerne vil stille til Bjarne Riis.

Det har vi set os nødsaget til, da Bjarne Riis ikke ønsker at lade sig interviewe trods utallige opfordringer ikke bare fra sporten.dk, men fra den samlede presse.

De 12 spørgsmål vil være at finde her på sporten.dk, indtil Bjarne Riis finder vej ud af busken og giver os svar på de spørgsmål, som vi mener er nødvendige at få svar på, set i lyset af specielt Tyler Hamiltons anklager om organiseret doping hos Bjarne Riis i 2002 og 2003.

Tidligere har Riis dog tidligere været hurtig med svarene, da lignende spørgsmål blev stillet. I 2010 krævede den tyske avis Süddeutsche svar på seks spørgsmål, som alle drejede sig om doping. Avisen ville have danskeren til at give klare svar omkring hans involvering i Fränk Schlecks kontakt til dopinglægen Eufemiano Fuentes, om Ivan Bassos kontakt til samme læge, og om Riis selv havde kontakt til den berygtede læge.

Spørgsmålene blev skriftligt sendt til både Bjarne Riis, Fränk Schleck og til Team CSC som samlet enhed. Allerede dagen efter sendte Bjarne Riis et svar tilbage. Han svarede ikke direkte på hvert spørgsmål, som blandt andet gik på, om Bjarne Riis havde besøgt Eufemiano Fuentes i Madrid. Han gav et overordnet svar, som lød således:

- Når et hold har masser af succes, så synes det at sætte gang i mange vidtrækkende spekulationer og rygter. Det ser ud til at være en del af succesen. Vi vil ikke deltage i disse spekulationer, men vi opfordrer til, at alle der ønsker at gøre det, forholder sig til fakta. Vi accepterer kritisk journalistisk, og vi sætter pris på, at det giver os muligheden for at fremlægge fakta.

- Vi driver det mest ambitiøse anti doping-program i sportens historie, og vores ryttere lader sig beredvilligt teste af enhver kompetent institution.

- Og det vigtigste er: Vi vinder mange cykelløb, og vi bliver af mange anset som det bedste hold i verden. Vores ryttere har forpligtet sig til at arbejde under den strengeste anti doping-politik, og derfor har vi tillid til dem, og holdets ledelse arbejder for en 100 procent ren sport, skriver Bjarne Riis, som har underskrevet svaret med ’venlige hilsner fra Bjarne Riis’.

Bjarne Riis er via sin pressechef Anders Damgaard blevet præsenteret for sporten.dks 12 spørgsmål, men hverken han eller holdet ønsker på nuværende tidspunkt at svare.

Læs også: