Riis: Derfor sælger jeg mit livsværk

Bjarne Riis afviser, at det er Anti Doping Danmarks undersøgelse, der har fået ham til at sælge sit cykelhold til den russiske rigmand Oleg Tinkov.

Bjarne Riis erkendte ved offentliggørelsen af sit salg af cykelholdet Team Saxo-Tinkoff, at han ser frem til at slippe for det hårde liv at være både sportslig- og administrativ leder af et cykelhold.

Riis har solgt sit hold: Se hele live-bloggen fra pressemødet i London

- Jeg sælger af to grunde: 1) De sidste fire-fem år har jeg brugt meget tid på at finde sponsorer og sikre stabilitet. Det har været stressende i så lang tid at arbejde et år ad gangen.

- Nu fjerner det noget stress og giver noget stabilitet omkring holdet, og jeg kan bruge min tid på det, som jeg er bedste til. Det gør ikke så stor forskel for mig, at det bliver på denne måde, og det ændrer ikke ved mine ambitioner.

- Jeg har en lang historie med holdet, det er stadig i hjertet, og jeg garanterer, at min motivation ikke bliver mindre af det her. Mit mål er, at dette hold skal være det bedste i verden, og Oleg siger det samme.

Det andet punkt på Bjarne Riis dagsorden var af mere privat karakter:

- Personligt så har det været stressende over årene - dette vil give noget frihed til at gøre det, jeg er god til. Og jeg får mere frihed til at være far til mine børn og mand til min kone.

Bjarne Riis afviser dog, at det er den igangværende undersøgelse hos Anti Doping Danmark, der har skubbet ham mod en opgivelse af livsværket og et salg, der ifølge rygter indbringer ham omkring 45 millioner kroner og en årsløn på omkring 7,5 millioner kroner.

- Nej. Det er absolut ingen grund til salget. Det er rene spekulationer. Som sagt før, så er der to grunde. Det er sådan, det er.

Anti Doping Danmarks undersøgelse er blandt andet bygget på vidneudsagn fra Michael Rasmussen, Bo Hamburger og Tyler Hamilton, der alle har beskyldt Bjarne Riis for at være medvidende om eller medvirkende til deres dopingmisbrug, da Riis var deres holdejer.

Det er stadig ikke officielt, om Bjarne Riis vil blive anklaget i den rapport, der forventes at lande i begyndelsen af 2014.

Læs også: