KØB PLUS!

Betalte kassen for Pantanis cykler

Samlere betalte 160.000 kroner for Marco Pantanis gamle cykler

Efterfortællingen om Marco Pantani blev trist.

Men den italienske klatrer er stadig mere end en stor cykelrytter, der blev afmasket af dopingsager og depression, inden han tog livet af sig selv med en overdosis kokain på et hotelværelse i Rimini i februar 2004.

Således har italienske samlere betalt knap 160.000 kroner for to af Pantanis cykler fra 'den lille elefants' storhedstid sidst i 90'erne. Mange Tour de France-fans vil huske Marco Pantanis skyblå og gule Bianchi-cykler fra de store bjergslag, hvor han gang på gang rykkede fra ryttere som Jan Ullrich.

Billedet over artiklen viser Marco Pantani på den cykel, der indbragte knap 100.000 kroner på en italiensk auktion. En 56 kg let Marco Pantani, der i 1998 rykker fra Jan Ullrich i den gule trøje på Galibier for at sejre i ensom paradekørsel på Les Deux Alpes med over ni minutter ned til den detroniserede tysker. Det første afgørende stik i den samlede Tour-sejr foran Jan Ullrich og Bobby julich.

En anden cykel, en Wilier Triestina, indbragte knap 60.000 kroner. Det var den gulrammede cykel med rødt styrbånd og blå/røde forgafler, som Marco Pantani kørte på, da han i 1997 vandt på Alpe d'Huez og satte rekord for opstigningen. En tid på 37 minutter og 35 sekunder, som dopingbekæmpere nok ikke skal håbe at se slået nogensinde.

Marco Pantanis cykler blev desværre ikke solgt til noget velgørende formål. Den lille pirat fra Cesenatico havde foræret de to cykler til en lokal restaurant. Da restauranten for nylig gik konkurs, indgik blandt andre Pantanis cykler i boet.