Grevinde Alexandra har af hensyn til sine børn , prins Nikolai og prins Felix, som hører til Kongehuset, valgt ikke at benytte sig af adgangen til at stemme, oplyser grevindens sekretær Julie Vibe Michelsen.

Grevinden har tidligere på en forespørgsel fra B.T. ærligt meldt ud, at hun overvejede at stemme. Det har givet mange kommentarer undervejs.

Overvejede hun for eksempel så også at gå ind i en politisk karriere? Da statsminister Anders Fogh besvarede spørgsmål fra læserne på B.T., blev der talt med statsministeren om sagen.

Anders Fogh sagde, at også han havde været forundret, da han hørte om grevindens overvejelser, men at det helt og holdent var op til grevinden selv.

Det er ikke utænkeligt, at grevinden har haft en snak med børnenes far, prins Joachim, om sagen, og derefter har besluttet sig til at melde ud, at hun bliver hjemme i sofaen. Men det foreligger der ikke noget konkret om.

Er det klogt af grevinde Alexandra at lade være med at stemme? Kongeekspert Anne Skjelborg Jensen: 'Det, synes jeg umiddelbart, er en klog beslutning. For selv om hun ikke længere er kongelig, så er hendes børn stadig en del af Kongehuset.'

I folks bevidsthed hører hun stadig uløseligt sammen med kongehuset, og derfor er det politisk klogt af hende at holde en lav profil.

Historiker lektor Benito Scocozza siger: 'Jeg vil være helt ligeglad med om hun stemmer eller ej, men hvis hun vælter Fogh, så synes jeg godt hun han stemme.'