Frederikshavn-Nordsjælland 4-3 (0-1, 2-2, 1-0, 0-0, 0-0, 0-0, 1-0). Frederikshavn slog Nordsjælland efter 124 minutters spil.

Historiens længste kamp på dansk is kulminerede med sejrsmålet i syvende periode - eller helt nøjagtigt efter 124 minutter og 18 sekunders spil.

»Jeg har aldrig været så træt i hele mit liv. Det var en befrielse,« siger en lykkelig matchvinder, Radim Piroutek, til B.T. efter sin scoring.

»Jeg fik en god pasning fra Dan Ceman, afdriblede en Cobras-back med en skudfinte og driblede også uden om målmanden. Endelig var kampen slut. Jeg troede aldrig, den ville få ende.«

Den 30-årige dansktalende tjekkiske forward, der har spillet i Frederikshavn siden 1999, blev overfaldet af ellevilde og segnefærdige holdkammerater efter marathonkampen.

Sudden death-reglen med spil fire-mod-fire til den bitre ende efter uafgjort i ordinær tid (læs: til det først scorede mål, uanset antallet af perioder á 20 minutter) er en nyskabelse. Og selv om man efterhånden fornemmede en svær grad af mathed på lægterne blandt de godt 1500 tilskuere i Frederikshavn Isstadion, må den hilses velkommen. Hvor umenneskelig den i søndagens absurde tilfælde end måtte forekomme.

Nordsjælland Cobras førte tre gange undervejs, men vendelboerne fightede sig tilbage og kvitterede fortjent til 1-1 i kvartfinale-serien. Skudstatistikken sagde 80-45 i hjemmeholdets favør.

Trætheden vil utvivlsomt stadig sidde dybt i spillerne i morgen i kamp nr. 3 i Hørsholm Skøjtehal.

»Vi kører til Sjælland allerede mandag (i dag, red.) og overnatter på hotel på Amager for at være så friske som muligt,« siger træner Olaf Eller. Som et kuriosum kan nævnes, at alle seks kampe mellem de to hold i denne sæson er gået i overtid.