Morten Weber er morderen i Jeanne Enebys afslutning på 'Forbrydelsen'.
Morten Weber er morderen i Jeanne Enebys afslutning på 'Forbrydelsen'.

Jeanne Enebys afslutning på 'Forbrydelsen' er blevet kåret til den bedste af bt.dks brugere. Den fik hele 52 procent af stemmerne. Læs den her.

Theis har gået i klasse med Mette Hauge og samtidig med at Pernille og han som 25-årige skal være forældre, indleder han en affære med Mette som også er Pernilles veninde.

Da hun truer med at afsløre deres forhold slår Theis hende ved et uheld ihjel og Leon(som er jævnaldrende med Theis) og Vagn (som dengang kun var 17 år) hjælper Theis med at komme af med liget.

Derfor er det plastik fra flytte firmaet Merkur som Mette er rullet ind i da hun findes. Hun bærer præg af at være voldtaget, men faktum er at hende og Theis lige havde været sammen da hun bagefter truer med at afsløre forholdet til Pernille. Han bliver vred og handler i affekt og hun ender med at miste livet.

Theis har købt Mette den halskæde som bliver fundet i hånden på Nanna da hendes lig bliver fundet.

I alle de år har Vagn, Leon og Theis båret rundt på denne hemmelighed, men hemmeligheden bliver større, da Theis godt ved at Nannas mord er linket til Mettes. Det gør han fordi han kan kende kæden, han ved bare ikke helt hvordan mordene hænger sammen.

Det er også derfor at Vagn siger til Pernilles søster, i afsnit 15, at Theis bliver ved med at ævle om at det hele også er hans skyld. Det er også derfor at Theis på et tidspunkt tror det er Vagn som har gjort det.

Leon mister livet fordi at han er på nippet til at afsløre Theis hemmelighed overfor politiet, ikke fordi han har noget med Nannas mord at gøre, men han ved hvem der har gjort det. Det er også derfor at han flygtede fra politiet, han troede at de havde fundet ud af sandheden om Mette, da de ledte efter Vagn.

Man foranledes til at tro at det er Vagn (som jo også er i besiddelse af et oversavet jagtgevær) som slår Leon ihjel for at dække over det mord Theis begik for 15 år siden. Der er jo fundet sår i Leons mund efter et gevær eller pistol løb. Men det er ikke Vagn. Hvem det så er, kommer vi tilbage til.

Vagn fjerner passet fra kælderen og planter det bevidst så Leon får skylden for Nannas mord, da det nu langt om længe også er gået op for Vagn at de 2 mord på mystisk hvis er kædet sammen. Han ved bare heller ikke helt hvordan.

Kæden bliver plantet i Nannas hånd som en besked til Theis som en slags ”tak for sidst jeg ved hvad du gjorde for 15 år siden.”

Morten lokker den unge politiker til at net-date Nanna og tilbyder ham at bruge Partiets lejlighed som mødested. Her fortæller hun alle sine dybeste hemmeligheder om sit liv og. at hun overvejede at rejse bort med sin udenlandske kæreste. Morten får tilpas med oplysninger til at planlægge det perfekte mord.

Morten lover ham den unge politiker at han kan fjerne Hartmann fra formandsposten og give ham noget politisk indflydelse hvis Morten blev formand i stedet men kun hvis han tager Nanna med op i lejligheden.

Det er så her det politiske plus kommer ind. For han vil prøve at få Hartmann dømt for den forbrydelse som i virkeligheden bare er et hævndrab.

Morten vil hævne mordet på sin søster Mette som han fik opklaret ved en tilfældighed. Leon har kørt Taxa for partiet og Mettes bror Morten som efter et stykke tid får sympati for Morten og fortæller Morten om hvad der skete dengang (Morten er 5 år ældre end Mette og Theis og Pernille, så han kunne godt være storebror til Mette).

Det er derfor også Morten som slår Leon ihjel fordi han jo godt kan regne ud at det er Morten der har slået Nanna ihjel.

Leon har fortalt alt om hvor og hvordan de kom af med liget til Morten men også at det var et uheld. Morten efterligner sin søsters mord og derfor minder de så meget om hinanden og derfor tror politiet at morderen er den samme. Det var meningen at Nanna skulle dø på samme måde som Mette. Halskæden er en hilsen til Theis.

Ries hemmelighed er at hun hele tiden har vidst at Morten og Mette var søskende, og det finder Bremers bagland ud af, hun er derfor muldvarpen, men kun fordi de afpresser hende for oplysninger og truer med at afsløre hemmeligheden som i sidste ende kan koste partiet valget og hendes kæreste, Hartmann, Formands posten.

Bremser er uvidende men da han finder ud af det lige før tv programmet vælger han at afsløre det hele, men falder om inden.

Morten vil have Hartmann dømt så han kan få formandsposten og Rie som han har været hemmeligt forelsket i og samtidig få hævn over Theis ved at dræbe hans datter.

Morten slår Nanna fordærvet i partiets lejlighed så det ligner at Hartmann er skyldig, fører hende ud i huset hvor det er meningen hun skal slås ihjel. I stedet lykkedes det hende at flygte ud i skoven, men ender alligevel sine dage druknet i partiets bil i en sø.

Huset er naturligvis Hartmanns gamle hus, som han solgte da konen døde.

Meyer bliver slået ihjel af Vagn som er blevet klar over at det hele er ved at blive opdaget. Han tager ud for at fjerne eventuelle beviser på lager hotellet og da han bliver overrasket af Meyer og Lund skyder han og flygter fra stedet. Han overlever i første omgang men Vagn tager ud på hospitalet og slår ham ihjel.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.