Blot få dage inden Alec Baldvin skød og dræbte en filmfotograf med en rekvisit-pistol, havde der været en lignende ulykke på samme filmsæt.

Her var en rekvisit-pistol to gange gået af ved et uheld – uden dog at ramme nogen.

Det oplyser flere unavngivne kilder til avisen Los Angeles Times.

De tre anonyme kilder, der alle arbejder på filmsettet, siger, at generelle sikkerhedsprotokoller i branchen ikke blev fulgt særlig nøje under indspilningen af Baldwins westernfilm 'Rust'.

Politiet har afpærret et område på Bonanza Creek Ranch, hvor filmen var ved at blive optaget.
Politiet har afpærret et område på Bonanza Creek Ranch, hvor filmen var ved at blive optaget. Foto: KOB TV NEWS
Vis mere

Det gjaldt blandt andet inspektionen af rekvisit-våben.

Ifølge kilderne fik det i sidste uge mindst én filmfotograf til at klage over våbensikkerheden til en gruppe produktionschefer.

Klagen skyldtes blandt andet en specifik episode lørdag, hvor en rekvisit-pistol gik af ved en fejl to gange.

De to skud blev affyret af Alec Baldwins stunt-double, der ellers var blevet fortalt, at der ikke var noget ammunition i våbnet.

Skuespiller Alec Baldwin var tydeligt berørt, efter at han torsdag havde afgivet forklaring til politiet om dødelig ulykke på filmset i USA. Jim Weber/Ritzau Scanpix
Skuespiller Alec Baldwin var tydeligt berørt, efter at han torsdag havde afgivet forklaring til politiet om dødelig ulykke på filmset i USA. Jim Weber/Ritzau Scanpix
Vis mere

Det oplyser en af kilderne, der overværede episoden.

»Der burde have været en efterforskning af, hvad der skete. Der var ingen sikkerhedsmøder. Der var ingen forsikringer om, at det ikke ville ske igen. Alt, de (produktionsholdet, red.) ville, var at styrte afsted,« siger kilden til Los Angeles Times

Avisen skriver også, at et halvt dusin produktionsmedarbejdere skulle have forladt filmsettet i protest mod dårlige arbejdsforhold, få timer inden at den dødelige episode fandt sted.

Ifølge kilderne, som avisen har talt med, var flere filmfotografer og deres assistenter blandt andet frustrerede over meget lange arbejdsdage, problemer med at få udbetalt løn og lange pendlerture til og fra filmsettet nær Santa Fe i delstaten New Mexico.

Den dræbte 42-årige filmfotograf Halyna Hutchins fotograferet i forbindelse med en tidligere indspilning.
Den dræbte 42-årige filmfotograf Halyna Hutchins fotograferet i forbindelse med en tidligere indspilning. Foto: ANDRIY SEMENYUK
Vis mere

Produktionsselskabet Rust Movie Productions siger i en udtalelse, at det ikke er blevet gjort bekendt med nogen officielle klager omkring sikkerheden på filmsettet.

Alec Baldwin er med til at producere filmen 'Rust' og spiller også hovedrollen.

Ifølge nyhedsbureauet AP viser retsdokumenter indgivet fredag ved en domstol i Santa Fe, at skuespilleren skulle have modtaget en ladt pistol fra en assisterende instruktør, uvidende om at rekvisit-våbnet kunne dræbe.

Den assisterende instruktør skulle heller ikke have vidst, at pistolen var ladt med en skarp patron.

Der er endnu ikke rejst nogen sigtelser i sagen.

/ritzau/