Ulykken skete på Tranarpsbroen udenfor Klippan. E4 er lukket mellem Östra Ljungby og Åstorp.
Ulykken skete på Tranarpsbroen udenfor Klippan. E4 er lukket mellem Östra Ljungby og Åstorp. Foto: BJORN LINDGREN

Tre personer er blevet dræbt og flere alvorligt kvæstede ved en kæmpe kollision på motorvej i Skåne. Minimum en dansker i blandt 

Ulykken fandt sted ved 11-tiden tirsdag formiddag på en lang motorvejsbro ved byen Tranarp. Det var tilsyneladende ekstremt glatte vejforhold og dårlig sigtbarhed, der fik de mange biler til at støde sammen.

Motorvej E4 nordøst for Helsingborg er nu lukket for trafik i begge retninger fra byerne Östra Ljungby til Åstorp.

Der er omkring 50 personbiler og det samme antal lastbiler involveret i ulykken, skriver Hälsingborg Dagblad på deres hjemmeside, og citerer redningstjenesten i Nordvest Skåne.Rækken af forulykkede biler er to kilometer lang.

Ifølge avisen Sydsvenskan oplyser politiet, at der er tre omkomne ved ulykken. Antallet frygtes at stige, når politiet har fået større overblik over situationen.

- Tre personer er dræbte, og 15-20 personer er kvæstede. Nogle meget alvorligt, andre mindre alvorlig. De er alle kørt til forskellige sygehuse, men vi ved endnu ikke, om der er danskere i blandt eller hvilke nationaliteter, der er tale om, siger pressemedarbejder ved Skånes Politi Cindy Schönström-Larsson til bt.dk

- Det er en utrolig omfattende ulykke. Der er meget både national og international tranfik på strækningen, og redningsarbejdet, som skal begynde nu, kommer til at tage lang tid, siger Cindy Schönström-Larsson. 

Kollission

Ulykken skete på Tranarpsbron i Skåne, en lavtliggende bro, der fører motorvejen over et naturområde.

- Vi har flere fastklemte og tilskadekomne. Et stort antal ambulancer er på plads, og vi har også sendt bud efter en bus for at evakuere folk, siger indsatsleder Christer Haraldsson fra den svenske redningstjeneste til det svenske nyhedsbureau.

Hospitalerne i både Helsingborg og Åstorp har forhøjet beredskab og krisepsykologer står klar til at hjælpe ofrene. Ifølge det svenske nyhedsbureau TT er fire tilskadekomne blevet overført til Helsingborg, fem til Lund, mens fire er kørt til hospitalet i Kristianstad.
.

Indtil videre har det danske transportfirma Frode Laursen bekræftet, at en af deres chauffører har været involveret i masse-sammenstødet.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.