Elaine Duke, agerende minister for national sikkerhed i USA/ AFP PHOTO / Andreas SOLARO
Elaine Duke, agerende minister for national sikkerhed i USA/ AFP PHOTO / Andreas SOLARO Foto: ANDREAS SOLARO

Islamisk Stat og andre terrorgrupper planlægger angiveligt at ramme luftfartøjer for at udføre endnu et angreb på størrelse med det, der skete den 11. september 2001.

Det forklarede den agerende minister for national sikkerhed i USA - Elaine Duke - da hun denne uge var på besøg i den engelske hovedstad London for at mødes med den britiske indenrigsminister, Amber Rudd.

Det skriver det engelske medie The Telegraph.

Ifølge Elaine Duke udfører terrorgrupperne mindre angreb for at indsamle penge og 'holde deres medlemmer beskæftigede'.

»Truslen er stadig alvorlig,« sagde hun.

»Terrororganisationerne, om det så er Islamisk Stat eller al-Qaeda eller andre, ønsker at lave en stor eksplosion, som de gjorde den 11. september. De ønsker at bringe fly ned, det indikerer vores efterretninger tydeligt,« tilføjede hun ifølge The Telegraph.

England og resten af Europa har de seneste år været udsat for en lang række af terrorangreb. Lige fra at lastbiler er kørt ind i store folkemængder, til hjemmelavede bomber og skyderier.

allerslev

»I mellemtiden har de (terrorgrupperne, red.) brug for at holde deres økonomi i gang og sikre en stor synlighed, og de har brug for at have deres medlemmer beskæftigede,« fortalte Elaine Duke og fortsatte:

»At skabe terror er deres mål. Et angreb med en kniv skaber terror og fortsætter med at forstyrre verden, men det betyder ikke, at de har opgivet at gennemføre et stort luftfarts-båret angreb.«

Ifølge Elaine Duke vil både USA og England på et kommende G7-møde arbejde for at få firmaerne bag de store sociale medier - som Facebook og Twitter - til at gøre mere for at tackle og håndtere militant materiale på deres sider.

Ved terrorangrebet den 11. september 2001 kaprede 19 mænd med tilknytning til al-Qaeda om morgenen fire passagerfly. To af flyene styrede terroristerne ind i World Trade Centers 'tvillingetårne' i New York, så de til sidst styrtede sammen. Et andet fly blev styret ind i Pentagon-bygningen. Passagererne på det fjerde kaprede fly forsøgte at overtage kontrollen over flyet, hvilket førte til, at det styrtede ned på en mark i Pennsylvania.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.