Når Tour de France-feltet ruller over Storebæltsbroen bliver det ekstraordinært på alle måder.

Det gælder også for DSB og Molslinjen, der skal holde Danmark forbundet i de fem timer, hvor broen er lukket for biltrafik lørdag 2. juli.

»Det bliver en rasende travl dag,« lyder det fra Molslinjens pr- og kommunikationschef, Jesper Maack.

Molslinjen sætter alle sejl til for at imødekomme de tusindvis af danskere, der skal rundt i landet.

»Det er en lørdag i højsæsonen, så det er i forvejen en meget travl færgedag. Det bliver en dag med fulde færger, hvor vi sejler med alt, hvad vi har,« fortsætter Jesper Maack.

Lige så rasende travlt får DSB.

Mens bilisterne pænt må vente på, at verdens bedste cykelryttere tramper over Storebæltsbroen i motorvejssporet, kører togene nemlig videre på skinnerne.

»Der er ingen tvivl om, at det er en ekstraordinær situation. Det bliver en stor dag,« siger Charlotte Saltoft Kjærulff, kundechef i DSB.

»Vi har sat ekstra tog ind i begge retninger om lørdagen, og desuden laver vi togene så lange som muligt, så vi kan fragte alle, der vil over,« fortsætter Charlotte Saltoft Kjærulff og understreger, at DSB glæder sig til dagen.

Både DSB og Molslinjen opfordrer alle, der skal rejse 2. juli, til at forberede sig grundigt.

»Man skal købe billetter i god tid, lade cyklerne stå på stationen og have tålmodighed. Der er mange rejsende den dag,« siger DSBs kundechef.

Molslinjens kommunikationschef, Jesper Maack, fortæller, at alle færgeafgange lørdag er stort set udsolgt.

»Vi anbefaler folk at køre hjemmefra i god tid, hvis de skal med færgen. Vi sejler uden om det hele, men vejene til og fra færgehavnene bliver påvirket af trafikken, så folk skal sætte ekstra tid af,« siger Jesper Maack, der kalder lørdag for »lidt af en festdag for Molslinjen, fordi broen lukker.«

Molslinjen har ekstra personale på arbejde for at sikre servicen om bord på færgerne.

Når Tour-feltet bevæger sig over broen, bliver rytterne dog hverken ledsaget af et gult DSB-tog eller en prikket færge under broen.

»Vi har været nødt til at koncentrere os om logistikken og at få folk frem og tilbage, så vi kommer ikke til at markere Touren,« siger Molslinjens Jesper Maack.

Københavns Hovedbanegård er allerede pyntet op til Tour de France.
Københavns Hovedbanegård er allerede pyntet op til Tour de France. Foto: DSB
Vis mere

DSB kommer dog til at pynte stationerne i byerne på ruten med Tour de France-plakater og gule farver.

»Det gør vi for at støtte op om begivenheden, men vi har ikke noget gult tog. Vi har fokus på at transportere folk,« fortæller DSBs Charlotte Saltoft Kjærulff.

Storebæltsbroen lukker for trafik mellem klokken 13 og 18, mens motorvejene til broen allerede spærres klokken 12.30 ved Nyborg V og Slagelse V af hensyn til trafiksikkerheden.