Den amerikanske IT- gigant melder sig på banen i kampen mod kræft, og hævder at de i fremtiden vil kunne kurere sygdommen.

I fremtiden vil det være muligt at omprogrammere syge celler tilbage til raske, hævder forskere fra den amerikanske it-virksomhed Microsoft.

Det skriver Independent.

»De komplekse processer, der sker i celler, har en lighed med de processer, der foregår i en almindelig computer,« siger Chris Bishop, der er leder af Microsoft Researchs Cambridge-afdeling, til det amerikanske forretningsmagasin Fast Company.

Derfor håber man, at en almindelig computer i fremtiden vil have mulighed for at forstå og behandle de selvsamme celler.

Som at behandle computervirus

Ved at behandle sygdommen som en computervirus, der invaderer og overtager kroppens celler, vil man blive i stand til at overvåge de syge celler, og endda programmere dem tilbage til deres tidligere raske stadie. Det hævder eksperter fra Microsofts gruppe for ’biological computation’, eller biologisk databehandling.

Først og fremmest fokuserer forskerholdet dog på at lave et computersystem, der kan samle og sortere i information om sygdommen og på den måde skræddersy behandlinger til kræftpatienter, samt kortlægge den ufatteligt store mængde data, som er på området.

I øjeblikket bliver der offentliggjort så meget forskning om kræft, at det er umuligt for en enkelt læge eller et hold af læger at læse det hele.  Men fordi computere kan læse og sortere information meget hurtigere, kan computerprogrammer benyttes til at gennemgå tusindvis af forskningsresultater og på den måde skræddersy dem til enkeltpersoner.

Microsoft fortæller, at den nye teknologi bygger på en blanding af biologi, matematik og databehandling. De hævder samtidig, at der kan komme massive gennembrud i forskningen inden for de næste fem til ti år.