Siden marts er et stigende antal personer blevet smittet med en særlig type salmonella – og det får nu myndigheder til at efterforske udbruddet.

Det oplyser Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse.

I alt er 40 personer siden marts registreret smittet med den særlige type salmonella.

De smittede har ikke været ude at rejse, spist på samme restauranter eller været til samme arrangementer.

I stedet mistænker man en fødevare for at være smittekilden:

»Vi arbejder på at finde ud af, hvad der er skyld i udbruddet. Foreløbige undersøgelser peger på, at smittekilden kunne være hakket kød solgt i supermarkeder,« udtaler Luise Müller, der er epidemiolog hos Statens Serum Institut.

Annette Perge fra Fødevarestyrelsen tilføjer:

»Selvom vi endnu ikke ved med sikkerhed, hvad der har gjort folk syge med salmonella, vil vi gerne have at forbrugerne er ekstra opmærksomme på den gode køkkenhygiejne. Det er vigtigt, at man gennemsteger hakket kød, holder det spiseklare adskilt fra det rå kød og lader være med at smage på det rå kød.«

Der er tale om 24 mænd og 16 kvinder i alderen 0 til 83 år, som er smittet med salmonella af typen Typhimurium.

Den er tidligere fundet i kød fra kvæg, svin og udenlandske fjerkræprodukter.

Og så har den tidligere givet anledning til sygdomsudbrud.