Laudrup kalder Brøndbys første halvleg mod Herfølge »fantastisk«, og kampens to måls-skytte Thomas Kahlenberg kan kun give sin chef ret.

»Vi spillede i første halvleg noget af det bedste, vi har spillet i år. Alt fungerede,« siger den offensive midtbanespiller, der er blevet omskolet til fløj. Det har han ikke været helt tilfreds med, men i går gjorde det ikke noget.

»Det passede mig udmærket. Så kunne jeg trække ind i banen,« siger Kahlenberg.

Cheftræner Laudrup er særdeles godt tilfreds med sit mandskab for tiden.

»Vi snakker altså om et hold, der skaber 10-11 chancer per kamp. Så er man virkelig oppe på et højt niveau. Man må sige, at spillerne er kommet hurtigere over konflikt-virakken, end jeg troede. Deres første halvleg i dag var jo helt fantastisk,« siger Laudrup, som kun kan tillade sig at være utilfreds med, at hans hold ikke fik lukkede kampen noget før.

»Der kunne have stået 6-1 ved pausen. Den første halvleg var altså det bedste vi har spillet i rigtig lang tid. Vi kunne ikke holde det høje niveau efter pausen, hvor vi var lige ved at lukke dem ind, men alt i alt en meget god kamp af mit hold.«

Laudrup glæder sig over, at Kahlenberg kom i gang med målscoringen.

»Nogle gange er det faktisk nemmere for ham at bryde igennem, når han ligger ude på fløjen. Det så vi i dag. Kahlenberg er en rigtig dygtig en mod en spiller, og så kan det være en fordel at starte ude i banen og drible ind af,« siger cheftræneren, der ikke har planer om at flytte Kahlenberg fra fløjen.

»Så skal Skoubo eller Elmander jo ud på bænken, og det er der da vist ingen grund til,« siger han.

Laudrup er meget begejstret for svenske Johan Elmander.

»Han vokser for hver kamp. Han mangler bare lige at få scoret et mål, og det er jeg også sikker på, at han selv går og tænker på. Men så længe de andre laver målene, og Johan spiller så godt, går det nok,« siger han.

Eneste minus på dagen i Brøndby-lejren var, at anfører Per Nielsen måtte forlade banen i pausen på grund af en skade.

»Jeg fik en lille forstrækning i venstre baglår, og der er jo ingen grund til at tage chancer, så det bliver til en fibersprængning. Men jeg forventer at blive klar til næste kamp.«

Brøndby fører SAS ligaen an - i hvert fald indtil i dag hvor de andre tophold skal i kamp.