For første gang præsenteres far og søn på samme hold i dansk ishockeys bedste række. Rungsteds 39-årige legendariske russiske forward, Leonid Truhno, og 15-årige Slava flankerer den canadiske center, Randy Maxwell.

Det sker, når de regerende mestre i sæsonpremieren lørdag 14. september tager imod sidste sæsons sølvvindere, Odense, en kamp, der sendes live på TV 2. »At spille på hold med sin søn er det største, man kan opnå. Jeg glæder mig utroligt,« siger en stolt Leonid Truhno.

Slava: »Jeg troede ikke på det før i sidste sæson. Det bliver spændende at spille sammen med sin far.« Per Holten Møller, Rungsted Cobras' sportschef: »Leonid og Slava sammen bliver en oplevelse.«

Supertalentet Slava er en kopi af sin berømte far. Samme spillestil, skøjteløb og bevægelsesmønster. Ja, bare måden de går på. »Normalt ville jeg have store betænkeligheder ved at rykke en så ung spiller op på førsteholdet, men ikke i Slavas tilfælde.

Han er et af de største talenter, jeg har set, og en stor, stærk gut på 86 kilo og 1,82 meter,« siger Per Holten Møller. »Slava har aggressiviteten i blodet, han er dygtig til at udfordre modstanderne og er dén type, man efterlyser i NHL.«

For Per Holten Møller og internationale iagttagere er der ingen tvivl om, at Truhno junior via Sverige vil havne i NHL. »Fire-fem svenske topklubber vil have ham nu, men vi har sagt nej,« siger Per Holten Møller.

»Vi lavede en tre års kontrakt med Leonid og Slava i 2001 og slipper tidligst Slava efter den kommende sæson.« Slava har set sin far i hundredvis af kampe og luret ham kunsten at score mål af.

»Jeg har lært meget af at se på min far og lytte til hans råd,« siger den velvoksne niende klasse-skoleelev, som har spillet ishockey siden han var i seks års-alderen. Leonid Truhno fylder midt i sæsonen 40 år som eliteseriens ældste spiller.

»Jeg tager ét år ad gangen, men vil primært koncentrere mig om Slava og hjælpe ham på vej,« siger Truhno senior. For nogle uger siden kom Leonid Truhno ud for et chok i Moskva, da bilen, han var bagsædepassager i, blev torpederet af en bilist, der kørte over for rødt. Han blev slået bevidstløs, pådrog sig en svær hjernerystelse og måtte syes med 23 sting i nakken.

Han vågnede op på sygehuset uden erindring om den uhyggelige hændelse. »Slava skulle have været med i bilen, men valgte at træne en time ekstra på CSKAs bane. Jeg tør ikke tænke på, hvad der kunne være sket, hvis han også havde siddet der,« siger Leonid Truhno.