Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Det smeltede nok et moderhjerte eller to, da 16-årige prins Christian pludselig valgte at tilsidesætte sit eget gode resultat for at løbe tilbage og hjælpe sin lillebror med at gennemføre årets Royal Run.

»Jeg følte da, han skulle med,« svarede prins Christian, da B.T. efterfølgende spurgte, hvorfor han gjorde, som han gjorde.

Årets Royal Run i København blev skudt i gang med et løb på 1,6 kilometer, som alle kronprinsparrets fire børn deltog i.

De to brødre løb hurtigt fra deres søstre, men et godt stykke ude på ruten begyndte 11-årige prins Vincent at få bly i benene.

Hele kronprinsfamilien snørede løbeskoene under årets Royal Run.
Hele kronprinsfamilien snørede løbeskoene under årets Royal Run. Foto: Philip Davali
Vis mere

Hans 16-årige storebror lå på dette tidspunkt forrest i feltet, men valgte pludselig at stoppe op og spurte i modsat retning for at nå ned til den lille prins, der tydeligvis havde mistet modet.

»Jo jo, kom så. Det kan du godt,« heppede han kærligt, inden han med en hånd på ryggen af prins Vincent fik skubbet ham videre – ikke mindst mentalt.

Prins Vincent endte med at gennemføre løbet – og efter en slutspurt fik prins Christian sin førerposition tilbage og passerede målstregen som den første.

Mens både kronprins Frederik og kronprinsesse Mary var annonceret til at løbe både 1,6 kilometer, fem kilometer og for Kronprinsens vedkommende 10 kilometer, var det ikke meldt ud på forhånd, hvilke løb deres fire børn ville deltage i.

11-årige prins Vincent modtager kys, kram og rosende ord efter dagens anden løbetur.
11-årige prins Vincent modtager kys, kram og rosende ord efter dagens anden løbetur. Foto: Philip Davali
Vis mere

Noget tyder da også på, at de tog det lidt, som de kom. I hvert fald svarede kronprinsesse Mary, da en reporter spurgte, om man ville få børnene at se på endnu en rute:

»Jeg tror, det handler om deres dagsform, men mon ikke? De er unge og friske.«

Om det var storebrors hjælpende hånd eller en nedarvet kampgejst er ikke til at sige, men da der senere skulle løbes 10 kilometer, stod den 11-årige prins Vincent igen klar.

»Det var en fed oplevelse at se, at han havde mod på at løbe 1,6 kilometer og nu 10,« svarede prins Christian, da hans lillebror, tydeligt udmattet, klarede sig i mål på godt tre kvarter.

Kronprinsesse Mary måtte hælde en flaske koldt vand ud over sin søn efter den anstregende rute på 10 kilometer.
Kronprinsesse Mary måtte hælde en flaske koldt vand ud over sin søn efter den anstregende rute på 10 kilometer. Foto: Philip Davali
Vis mere

Her stod både storebror og far klar til ros og krammere, mens kronprinsesse Mary hældte en flaske vand ud over det opkogte prinsehoved.

»Det var godt løbet. Er du okay?« spurgte prins Christian, inden en stolt kronprins Frederik henvendte sig til pressen.

»Jeg synes, det er godt man løber sammen på de små distancer. På de store sagde jeg til ham (prins Christian, red.), at der skal han da bare løbe, hvis han har overskud til det.«

Efter løbet blev det annonceret, at Royal Run vender tilbage næste år.

Andre læser også