Grevinde Alexandra vil skåne sine børn så meget som muligt i den kommende tid, efter det tirsdag kom frem, at hun og gemalen Martin Jørgensen skal skilles efter otte års ægteskab. Forude venter der hende en tilværelse som alenemor til prins Nikolai og prins Felix.

For anden gang kommer de to prinser Nikolai og Felix til at opleve deres mor blive skilt. For ti år siden var det prinserne far, prins Joachim, der blev skilt fra grevinde Alexandra. Tirsdag kom det frem, at prinsernes stedfar, Martin Jørgensen, og deres mor skal skilles.

Grevinde Alexandra siger til Ritzau ifølge TV 2, at 16-årige Nicolai og 13-årige Felix har førsteprioritet hos hende.

»Som den stærke, kærlige mor, jeg altid har været overfor mine børn, vil jeg sørge for, at de bliver så lidt påvirkede af det som muligt, og at vi kan få en hverdag til at hænge sammen,« siger grevinde Alexandra til Ritzau ifølge TV 2.

Hun tilføjer, at hun har gjort sig mange overvejelser omkring den forestående skilsmisse og har fortalt prinserne ting, så skilsmissen ikke kommer helt bag på dem.

Ved prinsernes side

Martin Jørgensen har spillet en central rolle som stedfar gennem prinsernes opvækst. Da prins Felix sidste år begyndte i sjette klasse på Krebs skole, var det Martin Jørgensen, der stod for at følge ham i skole.

Og seneste eksempel på Martins rolle kunne man se i juni i år, da Herlufsholm Skole holdt translokationsfest for 9.- og 10.-klasserne. Her var det Martin Jørgensen - og ikke prins Joachim eller grevinde Alexandra, der mødte op, da prins Nikolai fik overrakt sit eksamensbevis.

Til BT, BM, og Scanpix

Grevinde Alexandra og Martin Jørgensen mødtes første gang i 1999, da han som fotograf var på Schackenborg for at lave et program om prins Joachim. I 2006 - To år efter Kongehuset offentliggjorde, at hun og Prins Joachim skulle skilles - stod grevinden og Martin Jørgensen offentligt frem som kærester.