Hvem spredte rygtet om Kinnocks homoseksualitet videre?
Hvem spredte rygtet om Kinnocks homoseksualitet videre? Foto: Uffe Weng

Hvem spredte rygtet? Udsagn fra embedsmand belaster skattedirektør Erling Andersen


Rygtet om, at Helle Thorning-Schmidts mand Stephen Kinnock er homoseksuel blev bragt videre fra Skat København, fordi skattefolkene normalt skærpede tavshedspligt blev brudt. Og pilen peger på skattedirektør Erling Andersen.

Det indtryk står tilbage efter gårsdagens afhøringer i skattesagskommissionen i Søborg nord for København.Kommissionen skal især forsøge at opklare, hvem der lækkede fortrolige oplysninger fra skattesagen, og om uvedkommende personer påvirkede Skats behandling af skattesagen.

I går var to afdelingsledere fra Skat København i vidneskranken, som begge på nærmeste hånd havde været med til selve den skattetekniske behandling af Stephen Kinnocks skattesag.

Troels Lund undsiges i skattesag Dagbog fra skattesag belaster T

Ifølge afdelingsleder Inger Sommer Hansen var der kun tre personer til stede på et møde 26. august 2010 på hendes chef, skattedirektør Erling Andersens kontor, da det såkaldte homorygte blev nævnt. Det var hende selv, Erling Andersen og Thornings revisor Frode Holm. Det var her Frode Holm sagde, at Stephen Kinnock var biseksuel eller homoseksuel.

Ved afhøringens start gjorde Inger Sommer Hansen det meget klart, at hun aldrig nævnte personfølsomme oplysninger, som hun erfarede i konkrete skattesager, overfor andre kolleger i Skat.

Og efter mødet blev hun af Erling Andersen pålagt ikke at fortælle homorygtet videre til nogen.

- Da jeg kommer tilbage til Erling Andersens kontor, efter at have fulgt Frode Holm ud, får jeg at vide, at det her skal jeg ikke sige til nogen. Det havde jeg ikke gjort alligevel. Jeg laver ikke noget notat på det, og siger det heller ikke til de andre sagsbehandlere, sagde Inger Sommer Hansen.

Alligevel blev hendes chef, skattedirektør Lisbeth Rasmussen, orienteret om rygtet. Det fremgår af den dagbog, som samme Lisbeth Rasmussen førte og som hun senere uden held forsøgte at slette. Dagbogen indgår i kommissionens materialesamling.

Inger Sommer Hansens bisidder, advokat Karoly Nemeth, borede også i dette spørgsmål og spurgte hende, hvordan Lisbeth Rasmussen kunne vide noget om homorygtet.

- Det har hun fået at vide af Erling, lød svaret. Det ligger også fast, at Skatteministeriets daværende departementschef Peter Loft hørte homorygtet fra Erling Andersens mund.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.