Universiteter er klar til at skærpe kravene til de studerende for at øge kvaliteten.

København: I slutningen af februar ventes det, at regeringen og et flertal i Folketinget fremsætter et lovforslag, der gør det muligt for universiteterne at indføre minimums­karakterkrav på bacheloruddannelser på kvote 1.

Det vil sige, at der bliver sat en minimumsgrænse for de ansøgninger, hvor studerende udelukke vurderes på deres gennemsnit.

Minimumskarakteren skal øge kvaliteten på universiteterne. Se her, hvilke universiteter der allerede har planer om at indføre krav:

* Københavns Universitet (KU) vil tidligst i 2018 indføre krav om, at kommende studerende skal have mindst seks i karaktergennemsnit for at blive optaget på kvote 1.

* Aarhus Universitet (AU) vil indføre et krav om mindst syv i karaktergennemsnit i studentereksamen og på matematik på A-niveau fra 2017 eller 2018 for at blive optaget på datalogi, it og fysik. Det har universitetet fået dispensation til at gøre.

Hvis kommende studerende ikke opfylder kravene, kan de i stedet forsøge at komme ind via en optagelsesprøve.

* Syddansk Universitet (SDU) vil fra 2017 indføre samme regler som Aarhus Universitet på de naturvidenskabelige uddannelser.

Kilde: Berlingske

/ritzau/