Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Bladkoncernen Aller har besluttet at fyre Se og Hørs chefredaktør, Peter Salskov. Fyringen kommer efter bladets historie om fodboldspilleren Stig Tøftings privatliv.

Allers bestyrelsesformand, Bettina Aller, erklærede allerede i går, at hun var ked af den ballade, som sagen har medført. Samtidig sagde hun også, at bladet burde undskylde over for dem, der er blevet berørt af sagen - i første omgang Stig Tøfting og hans familie.

Sagen brød løs onsdag, da det kom frem, at Se og Hør i sin torsdags-udgave ville bringe en historie om, hvordan Stig Tøfting under tragiske omstændigheder mistede sine forældre, da han var 13 år gammel.

Historien fik det samlede danske fodboldlandshold til at vedtage en fælles boykot af bladet. Efterfølgende fastslog flere pressejurister, at Se og Hør gjorde sig skyldig i en overtrædelse af reglerne om privatlivets fred.

Peter Salskov selv kom da også med en lille indrømmelse i forhold til historiens lødighed, da han over for Ritzau erkendte, at bladet ikke burde have bragt historien.

En lang række butikker landet over nægtede i går at sælge Se og Hør, da det udkom.

/ritzau/