Lyt til artiklen
LUNGEKRÆFT Flere nye nye medikamenter, bl.a. Tarcava og Iressa, kan øge overlevelsen med op til ca. 40 procent.

NYREKRÆFT De nye lægemidler Nexavar, Torisel og Avastin kan forbedre overlevelsen hos patienter med nyrekræft.

BLÆREKRÆFT Et fluorescerende stof, Hexvix, er krumtappen i en ny metode, der kan redde masser af patienter med blærekræft.

LIVMODERHALSKRÆFT Hvert år får 400 danske kvinder konstateret kræft i livmoderhalsen. Op imod 100 procent af disse tilfælde kan helt undgås med den nye vaccine mod de typer HPV-virus (overføres ved sex), der er skyld i kræften.

LEVERKRÆFT En ny medicin, Nexavar, kan ikke udrette mirakler, men den kan påviseligt forlænge livet.

LEUKÆMI Midlet Glivec og det nye middel Imatinib kan redde grupper af patienter.

.

HUDKRÆFT Såkaldt fotodynamisk behandling kan redde rigtig mange hudkræft-patienter.HJERNEKRÆFT En kunstig udgave af giften fra en skorpion kan hæmme kræftceller i hjernen, viser nye amerikanske forsøg. Hos nogle af patienterne fjernede behandlingen de synlige tegn på sygdom. Medicinen forlænger livet.KRÆFT I BUGSPYTKIRTLEN Den nye behandling RNA Interference Therapy kan effektivt stoppe sygdommen i mange tilfælde.

TARMKRÆFT Et nyt lægemiddel, Avastin, kan forlænge livet for patienter med tyk- og endetarmskræft. APROSTATAKRÆFT Nye former for kemo, bl.a.Paclitaxel, Taxol og Taxotere, øger mærkbart overlevelsen hos patienter, hvor hormonbehandling ikke længere virker.BRYSTKRÆFT På en ti-årig periode er overlevelsen for brystkræftpatienter med spredning forbedret med 30 procent. Det er især antihormonbehandlinger og behandlinger med antistoffer, f.eks. Herception, der har givet kvinderne ekstra tid at leve i.MAVEKRÆFT Den nye medicin Glivec kan redde rigtig mange patienter.