Norges stolthed udi popmusik, A-ha, genopstår næste sommer for at give én unik koncert i anledning af 30-års jubilæet for gruppens debutalbum.

Det er som om, de aldrig har været helt væk, de tre nu velvoksne herrer i A-ha. Udødelige hits som ’The Sun Always Shines on TV’, ’Hunting High and Low’ og ikke mindst ’Take on Me’ bliver stadig spillet regelmæssigt rundt omkring.

Men Morten Harket og de to øvrige medlemmer i A-ha takkede faktisk af på en afskedsturné i 2010. Heldigvis blev det kun til et foreløbigt farvel, for torsdag aften annoncerede gruppen på sin hjemmeside, at den giver en eksklusiv koncert til næste sommer.

Koncerten, som altså foreløbig bliver en engangsfornøjelse, finder sted på Rock in Rio-festivalen på Maracanã stadion i Brasilien næste sommer. Ligesom A-ha selv kan festivalen nemlig næste år fejre 30-års jubilæum. A-ha spillede da også for intet mindre end 198.000 publikummer på festivalen tilbage i 1991.

Nyheden om koncerten har torsdag aften fået de norske medier til at trække de helt store overskrifter frem, ligesom A-has officielle hjemmeside hurtigt gik ned lidt over klokken 22.

Aftenpostens musikjournalist Robert Gjestad er ikke overrasket over A-has udmelding og mener, det er oplagt at kæde både popgruppens og musikfestivalens jubilæum sammen.

»Det kommer garanteret til at blive en fest for publikum og fans, ligesom det var på afskedsturneen i 2010. En fest som forhåbentlig smitter så meget af på bandet, at de får lyst til at give flere koncerter i jubilæumsåret. Der er ingen idé i blot at samles én eneste aften,« siger Robert Gjestad.

A-ha har udgivet i alt ni studiealbum og vundet adskillige musikpriser, blandt andet for den legendariske video til ’Take on Me’. Siden afskedsturneen i 2010 har gruppen kun optrådt én gang, det var til mindeceremonien efter den 22. juli 2011.